Първата политическа сила в Народното събрание ГЕРБ/СДС ще започне да

...
Първата политическа сила в Народното събрание ГЕРБ/СДС ще започне да
Коментари Харесай

ГЕРБ започва да говори и с другите сили, ще предложи правителство на малцинството

Първата политическа мощ в Народното събрание ГЕРБ/СДС ще стартира да си приказва за възможна поддръжка за кабинет с първия мандат и с партиите отвън обединението ПП/ДБ предвид на това, че от обединението на " положителните сили " остават безапелационни, че не желаят никакво присъединяване на ГЕРБ в проектокабинета си.

" С опита да ни подкупват - да сложат 2 милиарда в комисия в Народното събрание (комисията по районно развиване, отговаряща за инфраструктурните планове - бел.ред.) Да им напомням, че когато чегъртаха ГЕРБ, не ни дадоха нито една комисия. И да им кажа, че с другите партии, в случай че решим, може и да им дадем нито една комисия. Те взривяват единствената добра за страната обстановка за отиване на локални избори ", сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

От през днешния ден ГЕРБ стартира диалози с другите партии за поддръжка на кабинет с първия мандат, само че няма да прави коалиция, а ще приложи същия прийом като " Промяната " - проектокабинет на малцинството.

" От през днешния ден, сътрудниците и аз, ще стартираме договаряния. Вече приказвах с тях, всички виждат злокобното положение на страната, продънения запас, финанси, големият дълг, който би трябвало да се тегли. Ако няма държавно управление до юни месец, страната ще изпадне в колапс, а те не престават да си играят на държавно управление на малцинството с 64 депутати ", възмути се от държанието на втората партия Бойко Борисов. Вчера водачът на ГЕРБ беше доста по-мек и не толкоз безапелационен в отношението си към проектокабинета на ПП/ДБ с ангажимента, че това е единствено първи прочит.

" Мисля, че се случи нещо доста позитивно в този парламент - двете антагонистични партии работят по управническа стратегия. Ние имаме доста запаси по тяхната, тя е мощно преоразмерена. (...) Съжалявам за това, което приказват сътрудниците, подсещам им, че ние единствено с машини ги победихме изрично, при смесено гласоподаване отново. И нямат проблем да договарят с партии, които назовават " магнити ", както сподели Лорер, или партии от " хартиената коалиция ", даже да им поставят министри. Когато го прави, явно, ГЕРБ е неприятно, когато те го вършат, е положително ", добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР