Първата по рода си конференция с международно участие в България,

...
Първата по рода си конференция с международно участие в България,
Коментари Харесай

Водещ невролог от Сърце и мозък, Плевен ще участва в международна научна среща, посветена на децата с аутизъм

Първата по рода си конференция с интернационално присъединяване в България, ориентирана към родители, учители и близки на деца, диагностицирани със положения от аутистичния набор, ще се организира на 9 и 10 юни в столичния хотел „ Рамада София Сити Център “. Форумът „ Аутистичен набор - модерни диагностични и лечебни насоки “ е по самодейност на Балканската асоциация по невромодулация, биофийдбек и неврофийдбек (БАНБН), в партньорство с най-голямата българска тъканна банка „ Биорегенерация “ и Българското съдружие по пробиотична медицина. Един от главните лектори на конференцията ще бъде проф. доктор Пламен Божинов - шеф на Клиниката по нервни заболявания във високотехнологичната,Сърце и мозък’, Плевен и съпредседател на БАНБН. Лекцията, която той ще изнесе, е на тематика „ Невромодулацията при деца от аутистичния набор - rTMS, tDCS “.

Проф. Божинов е пионер в България при потреблението на репетитивната транскраниална магнитна стимулация (рТМС) както при разнообразни неврологични болести, по този начин и като евентуален способ за лекуване на болесттите от аутистичния набор (ASD) и резултатите от работата му в тази тенденция ще бъдат показани пред публика от над 400 български и интернационалните експерти от България, Сърбия, Турция, Полша, Гърция, Съединени американски щати и други

„ Конференцията е предизвикана от възходящия брой български фамилии, които търсят лечебни способи за справяне с разстройствата в поведенческия и когнитивния набор при деца с аутизъм. Заболяванията от аутистичния набор съставляват комплекс от нарушавания в развиването на нервната система, изразяващи се в дефицити в сензорната реактивност и в обществените връзки - стереотипно държание, ползи и интензивности. Поради неналичието на характерно медикаментозно или друго физикално лекуване на аутизма, рТМС е техника за неинвазивна мозъчна стимулация (NIBS), която е евентуален лековит способ за тези болести “, показа проф. Божинов. Натрупаната процедура и наблюденията от използване на метода в Клиниката по нервни заболявания в,Сърце и мозък’, Плевен изрично удостоверяват ефикасното и в същото време щадящо влияние на репетитивната транскраниална магнитна стимулация върху човешкото здраве.

В рамките на двата дни на форума ще бъдат разисквани и тематики за: „ Съвременни аспекти в диагностиката и лекуването на ASD “; „ Диагностични благоприятни условия на swLORETA qEEG и потреблението и за невронавигация при невромодулиращо лекуване при ASD “; „ Автотелата против невронални структури като диагностичен и имунопатогенетичен маркер. “ „ Разстройства от аутистичния набор: персонализираната терапия с мезенхимни стволови кафези ли е бъдещето? " ; „ Ролята на стволовите кафези при лекуване на деца в аутистичния набор. “; „ Лечение с имуноглобулини при деца от аутистичния набор “; „ Метали - интоксикация и детоксикация при деца с разстройство в развиването " ; „ Диагностика на риска от аутизъм при бебета и деца до 3 година " ; „ Ключовата роля на логопеда при консултиране, диагностика и терапия на разстройства от аутистичния набор " ; „ Роля на генетични и епигенетични маркери при биомедицинския метод на лекуване на деца с проблеми в развиването " ; и други Ще бъдат показани и сполучливо работещи поведенчески и когнитивни лечения, преглед за минусите в общественото и обучително консолидиране на децата с аутизъм и набелязани насоки за тяхното превъзмогване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР