Първата от дерайлиралите в неделя 4 цистерни с амоняк от

...
Първата от дерайлиралите в неделя 4 цистерни с амоняк от
Коментари Харесай

Изтеглиха първата от дерайлиралите 4 цистерни с амоняк при Пирот

Първата от дерайлиралите в неделя 4 цистерни с амоняк от жп злополуката при Пирот към този момент е изтеглена, предадоха сръбски медии. Операцията по изтеглянето им стартира през днешния ден, разгласи кметът на Пирот и ръководител на спешния щаб Горан Весич.

Районът в радус от към 500 м от мястото на злополуката е отцепен от полиция, управляващите не дават информация за хода на интервенцията по изтеглянето на дерайлиралите цистерни.

Репортери предават, че първо са били изтеглени към Ниш шестте незасегнати от общо 20-те цистерни в композицията, след което е бива вдигната и едната от авариралите четири цистерни.

Не е ясно къде се транспортират цистерните с амоняка, създаден в Девня, България, и предопределен за завода за изкуствени торове в гр. Шабац, Сърбия.

Операцията по изваждането на цистерните ще продължи към пет дни, разгласи през днешния ден кметът на Пирот. Дотогава и до цялостното обезопасяване на региона бедственото състояние в града остава. Замерванията и през днешния ден не са посочили повишени стойности на амоняк в атмосферния въздух, нито във водите на река Нишава, обгърнаха от спешния щаб.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР