Първата интерактивна галерия с творчество на хора, страдащи от анорексия,

...
Първата интерактивна галерия с творчество на хора, страдащи от анорексия,
Коментари Харесай

Нова виртуална галерия се бори с проблемите на храненето

Първата интерактивна изложба с творчество на хора, страдащи от анорексия, булимия, хиперфагия и други хранителни разстройства е към този момент онлайн. си слага задачата да увеличи информираността в обществото за този тип душевни премеждия благодарение на другарски диалог и схващане, а не със заклеймяване и наставление. Крайната цел е предварителна защита на питателните разстройства.
Авторите от желаят благодарение на творчеството да ни оказват помощ да погледнем през очите на човек, измъчен от проблеми с храненето.
Има два метода да се преживее SML art - първият е посетителят да се впусне самичък във виртуалната разходка. Той ще научи за съществени психически аспекти, които могат да отключат проблеми с храненето, в края на всеки раздел има и психически задания за себепознание, с чиято помощ посетителят ще може да провокира себе си.
За оптималната досегаемост за хора с увреждания, наличието може да се чете или да се слуша като аудио запис.
Не по-малко трогателен е вторият тип виртуална разходка в SML art. Неин лидер е Любомира Манчева, психолог, психотерапевт и създател на концепцията за интерактивната изложба. Тя ще даде извънредно забавен и изчерпателен взор върху питателните проблеми и лечебната мощ на творчеството. За нея искащите би трябвало да се запишат авансово на уеб страницата на.
***
SML Аrt е следващ план на екипа психолози и психотерапевти от " Живот на кг " - благотворителна стратегия за измежду учениците от 12 до 18 години, която си сложи амбициозната цел да извърнат тревожната наклонност към непрестанно нарастване на случаите на проблеми с храненето. Чрез креативен метод и игрови способи, въодушевени от метода на психодрамата, младежите осъзнават връзката с храната и възпитават у себе си зоркост към хранителни проблеми. За страдание, възрастта на тийнейджърството е моментът, когато сходни душевни премеждия се появяват за пръв път. Затова и предварителната защита би трябвало да стартира доста рано. До този миг през програмата са минали стотици възпитаници в десетки образователни заведения в цялата страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР