Първата и основна задача на Министерството на електронното управление (МЕУ)

...
Първата и основна задача на Министерството на електронното управление (МЕУ)
Коментари Харесай

Мундров: Ще направим всичко възможно да бъдат проведени най-публичните и прозрачни избори

Първата и съществена задача на Министерството на електронното ръководство (МЕУ) е удостоверяването на сходството на техническите устройства за машинно гласоподаване. Идвам със поръчката това засвидетелствуване да стане оптимално обществено и транспарантно. Това съобщи служебният министър на електронното ръководство Валентин Мундров, който взе участие в съвещанието на отрасловата парламентарна комисия и даде информация пред народните представители за подготовката на машинния избор на идните избори. 

 

„ В тази връзка чакам най-късно идната седмица да публикуваме процедура за публикация за набиране на външни специалисти, които да вземат участие в удостоверяването. Разглеждаме също по този начин опцията да бъдат поканени и представители на политическите партии, които са получили над 1 % от действителните гласове на последните избори. В този екип за засвидетелствуване считам да поканим и специалисти от други ведомства, освен от Министерството на електронното ръководство, като евентуални са от Министерството на защитата и други. В тази връзка поръчката, която давам, е, че ще създадем всичко допустимо да бъдат извършени допустимо най-публичните и транспарантни избори “, сподели Мундров пред депутатите от Комисията по електронно ръководство. 

 

Служебният министър увери също, че ръководеното от него ведомство ще постави всички старания да няма механически проблеми с видеозаснемането и видеоизлъчването след края на изборния ден. 

 

Като друга своя значима задача Валентин Мундров дефинира работата по електронните услуги за жителите и тяхното възстановяване. 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР