Първата група мигранти се премести на спорен жилищен шлеп в Обединеното кралство

...
Първата група мигранти се качва на борда на Bibby Stockholm.
Коментари Харесай

Първата група мигранти се качват на борда на Bibby Stockholm. Първата група мигранти се качва на борда на Bibby Stockholm. - Авторско право James Manning/PA От Euronews  с AP Публикувано на 07/08/2023 - 19:26

Първата група търсещи убежище в Обединеното кралство беше преместена на огромен жилищен шлеп на южния бряг на Англия, тъй като правителството се стреми да намали разходите за подслон на мигранти, които искат да се установят в страната.

Собственият на шведската компания Bibby Stockholm е акостирал на пристанището на Портланд в Дорсет, където мигрантите бяха посрещнати от малка група, която протестира срещу правителствения план.

РЕКЛАМА

Те приветстваха мигрантите, но казаха, че искат различен подход от правителството.

„Начинът, по който правителството ръководи политиката си за убежище, е насочен към тези хора и към изкупителна жертва и мисля, че знаете, че това започва отгоре. Трябва да изпратим приветствено послание на местно, но и на национално ниво“, обясни един от протестиращите.

Виждат се мигранти да напускат Франция с лодки за мигранти от канала за Обединеното кралство: Обединеното кралство потвърждава плана си да използва военни, за да ограничи преминаването на малки лодки от Франция Биби Стокхолм: Карираното минало на европейския „плаващ затвор“ Близо 1300 мигранти преминават от Франция до Обединеното кралство за един ден

Британското правителство иска да използва шлепове и бивши военни бази за настаняване на някои мигранти, тъй като разходите за настаняването им в хотели скочат.

Министърът на вътрешните работи Сара Дайнс каза пред BBC, че хората, пристигащи в Обединеното кралство през неразрешените средства трябва да имат „елементарно, но подходящо настаняване“ и че те „не могат да очакват да останат в четиризвезден хотел.“

Депутати от опозицията и активисти за правата на мигрантите казват, че сърцевината на проблема е липса на правни възможности за мигрантите, търсещи убежище, тъй като незаконните пресичания на Ламанша продължават да нарастват.

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР