Първата дама на Украйна Олена Зеленска призова във видеопослание ООН

...
Първата дама на Украйна Олена Зеленска призова във видеопослание ООН
Коментари Харесай

Олена Зеленска призова ООН да създаде специален трибунал за престъпленията на Русия

Първата дама на Украйна Олена Зеленска прикани във видеопослание Организация на обединените нации да бъде основан специфичен арбитражен съд, с цел да " не може да се повтори " такава " експанзия " като съветското настъпление в страната ѝ.
Вие сами можете да видите нарушаванията на правата на индивида, когато видите разселените украинци във вашата страна, защото те би трябвало да имат право да бъдат вкъщи. Вместо това Русия е лишила 6 милиона украинци от домовете им и още 8 милиона са разселени.
Олена Зеленска, първа дама на Украйна

„ Има и нарушавания на човешките права, които не мога да ви покажа на фотоси, тъй като на жертвите ще бъде мъчно да приказват за тях. В момента имаме към 150 изнасилвания, които са документирани от прокурорите. Исках да ви покажа и фотоси на украински деца, които бяха отвлечени и отведени в Русия. Беше нарушено правото им на детство, на семейство, език, народност. От това, което знаем за тяхната орис в този момент, те биват прехвърляни в съветски фамилии и сиропиталища, като споменът за техния генезис е заличен “, сподели още Зеленска.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР