Първа победа за единствения останал опонент на Доналд Тръмп в

...
Първа победа за единствения останал опонент на Доналд Тръмп в
Коментари Харесай

Супер вторник в САЩ утре, когато ще се проведат първични избори в 15 щата

Първа победа за единствения останал конкурент на Доналд Тръмп в първичните избори на Републиканската партия. Ники Хейли завоюва конкуренцията във Вашингтон, окръг Колумбия.

Символична победа за Ники Хейли, тъй като Доналд Тръмп към този момент си е обезпечил поддръжката на 247 делегати, а тя едвам - на 43. Победата, обаче, е и историческа, тъй като за първи път жена печели първоначални избори на Републиканската партия. Във Вашингтон за Ники Хейли са дали своят вот към 63%. За Тръмп - 33 на 100.

" Медиите се пробват да схванат за какво не излизам от конкуренцията. Питат - за какво не преставам да се боря. Ще продължа да се боря, тъй като 70% от американците споделят, че не желаят нито Доналд Тръмп, нито Джо Байдън. Причината да не преставам да се боря са моите деца, вашите деца и внуци ", съобщи Ники Хейли, претендент за президент на Републиканската партия.

Утре за Съединените щати е " супер вторник ", когато ще се проведат първоначални избори в 15 щата. Резултатите ще дефинират дали Ники Хейли ще остане в конкуренцията за Белия дом. Републиканската партия ще номинира за президент претендента, който завоюва поддръжката на 1215 делегати. Резултат, до който Ники Хейли към момента е прекомерно надалеч.

" Нуждая се от вас. Нуждая се да отидете до урните. Ако извършите вашата част от борбата, давам обещание ви, че най-хубавите дни предстоят ", сподели Ники Хейли.

Доналд Тръмп отхвърли резултатите от първичните избори във Вашингтон. Определи вота там като " незначителен ". Вашингтон е един от регионите с най-вече демократи в Съединени американски щати.

В града има регистрирани едвам 23 000 републиканци. Съпартийците на Доналд Тръмп във Вашингтон не за първи път отхвърлят кандидатурата му за президент. През 2016-та той получи едвам 14% от гласовете.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР