Първа победа в световни квалификации от осем години насам ще

...
Първа победа в световни квалификации от осем години насам ще
Коментари Харесай

Рекордни премии за Ясен Петров и Ко, ако бият Литва днес

Първа победа в международни квалификации от осем години насам ще търси националният тим на България против Литва Днес. Последният триумф на трикольорите надалеч от вкъщи бе с 2:1 в Малта през септември 2013 година. В състава на България тогава бяха Тодор Неделев и Спас Делев, като плеймейкърът на Ботев (Пловдив) тогава също бе титуляр.

“Лъвовете” излизат против Литва в шести мач от международните квалификации за Катар 2022 година през днешния ден от 16:00 часа. Двубоят е на изкуствения терен на стадион “LFF “ във Вилнюс.
“Много от младите ни играчи са израснали по изкуствени терени, като се надявам да нямат проблем и бързо да се аклиматизират”, съобщи родният селекционер преди мача.

“Аз съм израснал на сгурия и не считам, че изкуствения терен, ще е някакъв проблем. По-добри сме, само че би трябвало да го покажем на терена. Дано вкараме ранен гол”, разяснява Димитър Илиев, който ще води офанзивата против “зелено-жълтите” при отсъствието на санкции Атанас Илиев.

Евентуален триумф ще остави дребна вяра на “трикольорите” да мечтаят за второто място, макар че в наличието на Италия и Швейцария в групата, никой от щаба не си прави илюзии. Втора поредна победа в квалификациите даже и против най-слабия отбор в групата обаче ще даде самочувствие на родната селекция, в която има съществено подмладяване на някои постове.

Във Вилнюс ще има много промени измежду титуляри от предишния месец, защото вратарят Георги Георгиев е контузен, Антон Недялков има контузия и ще бъде непокътнат за Северна Ирландия, капитанът Георги Костадинов отпадна поради счупена скула, а Атанас Илиев е осъден.

Успехът е доста значим и за управление на БФС преди изключителния Конгрес (12 октомври) и поради това шефовете оповестиха сериозна награда от 400 000 лв. при спечелването на шест точки в идващите два мача, което ще остави лъч вяра на България до последния мач в Швейцария на 15 ноември.

Противникът Литва е в от девет следващи загуби през 2021 година, в които записа голова-разлика 2:25. Селекционерът на отбора Валдас Иванаускас обаче върна опитни играчи в състава и съобщи, че тимът му е доста по-добре квалифициран от преди месец. Именно по тази причина чака да бъде спряна отрицателната серия и да бъдат извоювани първи точки в групата.

ЛИТВА: Шеткус, Миколюнас, Шаткус, Уткус, Вайткунас, Мегелайтис, Бербицкас, Черних, Новиковас, Казлаускас, Дубицкас

БЪЛГАРИЯ: Мартин Луков, Андреа Христов, Петко Христов, Валентин Антов, Васил Божиков, Петър Витанов, Кристиян Малинов, Георги Йомов, Тодор Неделев, Кирил Десподов, Димитър Илиев.

СЪДИЯ: Евгени Арановски (Украйна)
СТАДИОН: “LFF”, Вилнюс
НАЧАЛО: 16:00 часа
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР