Първа оставка беше подадена след смъртта на 16-годишния Людмил, покосен

...
Първа оставка беше подадена след смъртта на 16-годишния Людмил, покосен
Коментари Харесай

Подалият оставка архитект на Триадица: Подписът не е мой, Елена Траянова ме е замествала

Първа оставка беше подадена след гибелта на 16-годишния Людмил, покосен от токов удар на бул. в София. С поста си се разделя дългогодишният основен проектант на регион " Триадица " Иван Шишков.

" Вчера взех решение за себе си, най-важно е да защитаваш името си. В рамките на последните два дни усетих извънредно необичайно чувство при размахването на една записка. Мое чувство беше, че надали не имах някаква виновност за бележката и връзката с ЧЕЗ ", сподели подалият оставка като основен проектант на регион " Триадица " Иван Шишков в ефира на " България заран " по Bulgaria ON AIR.

Той добави, че е усетил съмнение от институциите в Столичната община, с които е работил през годините, по тази причина решил да не упражнява към този момент този пост.

" Когато работиш с един екип добре и усетиш, че този екип смята, че ти си отговорен, напълно разумно е да си тръгнеш. Другото значи да водим война сред институциите, да си прехвърляме една виновност, която е изцяло безсмислена ", счита арх. Шишков.

Той акцентира, че бележката не би трябвало да има някаква стойност. Архитектът бе безапелационен, че подписът със запетая не значи автограф на основния проектант, а на разположение, което го е замествало. Той обясни, че до момента в който бил в отпуск, бил замествал от Елена Траянова, която е била началник-отдел.

" Считам, че служебната записка няма стойност. В този си тип написана тя явно е употребена. Тя не дава право да бъде обвързван павилионът. Колегите най-вероятно не са решили, че някой може да има подмолна цел. Ако се беше случило аз да разписвам писмото, щях да напиша, че павилионът е противозаконен ", безапелационен бе арх. Иван Шишков.

По думите му тези два павилиона са в границите на болничното заведение, т.е. за тях юридически като притежател би трябвало да дават отговор болничното заведение и регионалната администрация.

" 2018 година са направени актове за унищожаване. Върнати от направление " Архитектура и градоустройство " по отношение на правно съображение - писмо от шефа на болничното заведение, който е изявил предпочитание павилионите да останат. През 2019 година приключва ремонтът на " Гешов ", изменен е светофарът, има смяна в шахтата и унищожаване на един ел. дирек. Кабелите към павилионите са вървели от там, новото привързване на павилиона е станало 2019 година след или вследствие на ремонта ", изясни Иван Шишков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той означи, че органът, който следва да управлява шахтата, е ползвателят и притежателят на шахтата.

" В наредбата за преместваеми обекти не е обяснен въпросът с така наречен краткотрайна връзка за тези преместваеми обекти. Когато ремонтираш нещо и започваш да местиш на парче, се случва тъкмо това. Местим светофара, появяват се едни кабели ", обясни още арх. Шишков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР