Първа награда Златен отвес“ 2021 бе присъден на Центъра за

...
Първа награда Златен отвес“ 2021 бе присъден на Центъра за
Коментари Харесай

Награда Златен отвес получи Центърът за грижа за лица с различна форма на деменция

 Първа премия " Златен отвес “ 2021 бе присъден на Центъра за грижа за лица с друга форма на деменция в регион " Владислав Варненчик “, който бе построен по план на Община Варна. Призът е на Камарата на строителите в България – регионално посланичество Варна, и бе връчен във връзка професионалния празник на строителите- Димитровден. Отличието е в категорията " Спортни и развлекателни обекти, обекти в обществената сфера, образованието  и  опазването на здравето “. 

Центърът за грижа за лица с друга форма на деменция бе построен по план по Оперативна програма " Региони в напредък “, напомнят от дирекция " Социални действия " към Община Варна. Той е със застроена повърхност от 550 кв.м., в които са ситуирани осем двойни стаи, столова, сензорна стая, стая за рехабилитация, помощни пространства и стая за личния състав. Капацитетът на услугата е за 15 консуматори. Проектът цели предварителна защита на институционализацията на хора с деменция и включва още един обект -  постройка на ул. " Петко Стайнов “ 7. Общата стойност е 1,4 млн. лева, от които близо 258 000 лева са личен принос на Община Варна.   

Отличените обекти в състезанието на Камарата на строителите-Варна бяха определени по критерии качеството на строително – монтажните работи, точност при спазването на технологиите и детайлите на постройката, сходство с плана, функционална склонност, характерност на архитектурния план, възобновяване и рационализиране на градската среда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР