Първа лига е в челото сред първенствата с най-неравностойните мачове

...
Първа лига е в челото сред първенствата с най-неравностойните мачове
Коментари Харесай

Първа лига излезе в челото сред първенствата с най-неравностойни мачове в Европа

Първа лига е в челото измежду шампионатите с най-неравностойните мачове в Европа, демонстрира проучване на Mеждународния център за спортни проучвания (CIES Football Observatory). В него се проучва броят на мачовете, в които единият тим побеждава с три или повече гола разлика.

По този индикатор българското състезание се подрежда на шестото място от 29 футболни шампионата в Европа. В Първа лига 20.9% от мачовете дотук през сезона (до 29 март 2018 г.) са приключили с изразителна победа. Това е с 6.6% повече по отношение на същия интервал на предишния сезон.

На първо място в класацията е Шампионската лига, където близо един от всеки три мача приключва с победа с три или повече гола. Най-силният европейски клубен шампионат бележи и най-големия растеж - с 8.5%.

Второто място е за шампионата на Кипър, следвано от Висшата лига. От водещите шампионати най-балансирано по този индикатор е немското. Бундеслигата е на предпоследното място с 11.1% след огромен спад, а на последното е съветското с 10.5%.

Първа лига се подрежда на деветото място, в случай че се вземе поради междинната голова разлика за мач. За българското състезание тя е 1.46 гола.

И по този индикатор Шампионската лига е на върха с 1.87 гола и огромен растеж по отношение на предходната година по това време. Следват Кипър и Португалия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР