Първа градска болница /МБАЛ Св. Мина - ЕООД/ за пореден

...
Първа градска болница /МБАЛ Св. Мина - ЕООД/ за пореден
Коментари Харесай

Пак наливат пари от бюджета в Първа градска

Първа градска болница /МБАЛ " Св. Мина " - ЕООД/ за следващ път ще бъде финансирана с безлихвен заем от градския бюджет. Това заяви през вчерашния ден отрасловият зам.-кмет Розалин Петков, като изясни, че за последните години на изпадналото в тежка рецесия лечебно сдружение са дадени близо 4 млн. лв.. Болницата обаче не може да се отлепи от дъното и през 2018-а още веднъж е натрупала загуби за към 950 000 лв. и настрана борчове към снабдители.

В Община Пловдив занапред ще разискват коя част от задълженията да бъде погасена с бюджетни средства. Болницата има и неуреден банков заем, с който преди време е бил закупен скенер. За несигурно време се отсрочва вливането на МБАЛ " Св. Мина " в печелившата Втора градска болница (МБАЛ " Св. Пантелеймон " ). От РЗИ и РЗОК не дават единодушие с мотив, че обединяването на двете лечебни сдружения може съдбовно да утежни икономическите индикатори на Втора градска.

Междувременно шефовете доктор Николай Забунов на ДКЦ - Пловдив, доктор Валентина Костуркова на ДКЦ - II, доктор Парашкев Цветков на КОЦ - Пловдив и на още седем здравни сдружения са поискали позволение от Общинския съвет да упражняват лекарската си специалност в ръководените от тях заведения. Според Розалин Петков няма спънки за това.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР