Партньорството ни с американците е прекрасно. ГЕРБ е стълб на

...
Партньорството ни с американците е прекрасно. ГЕРБ е стълб на
Коментари Харесай

Митов: Шамарът Магнитски е за институциите, партньорството на ГЕРБ със САЩ е прекрасно

" Партньорството ни с американците е прелестно. ГЕРБ е дирек на това България да е европейска и натовска страна. Не е влошено партньорството ни с американците и вие занапред ще го виждате това. В това е уверен зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, който прикани този въпрос да не се показва със подозрение. В студиото на Нова телевизия Митов, който искаше да приказва за новата коалиция сред Политическа партия и Демократична България, му се наложи да разяснява още веднъж глобите " Магнитски ", които удариха някогашния финансов министър на ГЕРБ Владислав Горанов.

Даниел Митов увери, че е слушал деликатно изявлението на дипломат О " Брайън. Санкциите " Магнитски " не са обръщение нито към водача на ГЕРБ Бойко Борисов, нито към самата партия ГЕРБ, а са обръщение към цялата страна, към институциите у нас. Санкциите споделят, че им се няма доверие. " Шамарът е за всички ни, за институциите ни. "

Санкциите не загатват и че Борисов би трябвало да се отдръпна, уверен е Митов. " Посланик О " Брайън сподели, че имаме проблем, той е институционален, нямаме доверие, че правосъдната система работи по този начин, като би трябвало да работи в една демократична страна. Това е посланието, не е обръщение към Пешо, Гошо, може и Тошо да прибавя ", уточни Митов.

В тази уточни Митов отклони и въпрос дали има опасения, че при идващ лист там ще може да се прочете и името на самия Борисов. Той отхвърли да разяснява и дали Борисов е викан в американското посолство директно преди излизането на листата - въпросът не бил към него.

Даниел Митов отхвърли и тезата появяването на Владислав Горанов като име в листата в действителност да валидира думите на предприемача Васил Божков. " Списъкът нищо не валидира. Слушах изявлението, дипломат О " Брайън ясно сподели, че става въпрос за систематичен проблем, който нашите съдружници разпознават ", повтори Даниел Митов, който не е уверен, че самите наказания стъпват на думите на Божков.

" Надявам се Владислав Горанов да е почтен и се надявам той да може да го потвърди ", добави Митов, като направи уточнението, че не счита, не знае и не твърди, че американците са били подведени.

Въпреки това Митов уточни, че като политическа партия не могат нито да желаят доказателства, нито да проверяват, защото не са част от връзката. " Министерство на правораздаването си приказва с министерство на правораздаването, а политически партии си приказват с политически партии ", изясни позицията на ГЕРБ по отношение на Горанов и Съединени американски щати.

Даниел Митов утвърди, че на политическа партия не може да бъде вменявана групова виновност. " Хайде да престанем да вменяваме групови вини - това ни докара до политическата рецесия, до серията от избори ", а " когато отиваме на избори би трябвало да мислим за страната ". Затова и Даниел Митов прикани да се престане с интригантството, което е контрапродуктивно и макар апела си мигновено изиска да заприказва за обединението сред Политическа партия и Демократична България.

" Ние от ГЕРБ знаем какво би трябвало да вършим. Трябва да знаем оттук нататък като страна да продължим напъните, само че да продължим рационално, с цел да не вършим промяна на промяната. " Именно ГЕРБ били подкрепили правната промяна - закона да медиацията, отбраната на лицата, подаващи сигнали за корупция, правосъдната промяна.

На идните избори ГЕРБ отиват с упоритостта за победа и да се снабдят с оптимален брой депутати, с цел да " не подвластен чак толкоз от волята на политически играчи, които са извънредно безотговорни ". Според Митов без ГЕРБ няма да се образуват болшинства в Народното събрание и политическия живот като цяло и тази обстановка ще продължи . Зам.-председателят на ГЕРБ е уверен, че разликата сред ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ ще продължи да се усилва, само че " да не предпоставяме неща, преди да са минали изборите ".

Ако ГЕРБ имат задоволително мощ, са вероятни разнообразни разновидности, в това число и този, който пробваха последния път - експертен кабинет, без ярки политически лица, изясни Митов . В момента ГЕРБ не търсят никого за нищо, защото предизборните обединения са обрисувани. " Нищо не се предлага оттатък диалога с жителите. "

И макар че прикани да не се вършат спекулации и да се популяризират клюки, Даниел Митов съобщи: " Чувам Политическа партия и Демократична България да си приказват по какъв начин не е нужно да има държавно управление , би трябвало да се върви на избори 2 в 1. Те се целят в локалните избори, тъй като мислят, че има късмет да вземат огромните общини. Те си го приказват това от много време, това е непубличен диалог. " Митов не посочи и категорично след въпрос кой декларира това.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР