Партизан (Белград) уволни старши треньора си Мирослав Джукич и обяви,

...
Партизан (Белград) уволни старши треньора си Мирослав Джукич и обяви,
Коментари Харесай

Партизан уволни Джукич и назначи Миркович

Партизан (Белград) уволни старши треньора си Мирослав Джукич и разгласи, че позицията се заема от Зоран Миркович. Решението е макар елиминирането на литовския Тракай с общ резултат 2:1 във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Първата среща в Белград беше извоювана с 1:0 от гробарите, а на реванша резултатът 1:1 беше реализиран още преди почивката. Но по-късно Сейдуба Сума от гостите беше отхвърлен и макар класирането, Мирослав Джукич не съумя да резервира поста си. Той се задържа даже прекомерно дълго, откакто в края на предишния сезон почитателите желаеха той да си подаде оставката по ред аргументи.

От една страна отборът изостана с голяма разлика от огромния противник Цървена звезда в крайното класиране. След това пристигна измъчената победа с 2:1 над Младост (Лучани) на финала за Купата на страната, а най-после почитателите го упрекнаха, че притиска играчите да подписват контракти само с мениджъра Фали Рамадани.

Лятната пауза му даде малко време, само че неприятният старт на новото състезание още веднъж отвори тематиката за неговата промяна. "Бордът на клуба с очевидно гласоподаване взе решение да се раздели с Мирослав Джукич. Ние му благодарим за професионалното отношение и отдадеността към клуба и му желаем всичко най-хубаво в бъдеще, се споделя в формалното мнение на Партизан.

В медиите се завъртя спекулацията, че Джукич се е отказал от отплата в размер на 400 000 евро, с цел да помогне на клуба, който не се намира в ослепително финансово положение.

"Сумата не е тъкмо такава, много по-малка е. Но ние сме признателни, че той предприе тази стъпка. При това състояние Джукич знае, че вратите за него постоянно са отворени, разяснява спортният шеф Милош Вазура. Новият треньор Зоран Миркович, който има три шампионски трофеи на Сърбия, за първи път поема ролята на старши треньор на каквото и да било равнище. Той е бил асистент на Любиша Тумбакович. В третия кръг на шампионата Лига Европа Партизан ще се изправи против датския Нордселанд, като първата среща е във Фарум на 9-и август.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР