Партийна, частна, общинска или държавна собственост да бъде паметникът на

...
Партийна, частна, общинска или държавна собственост да бъде паметникът на
Коментари Харесай

Партийна, частна, общинска или държавна собственост да бъде Бузлуджа?

Партийна, частна, общинска или държавна благосъстоятелност да бъде паметникът на Бузлуджа? Съдбата на един от знаците на социализма у нас събра на една маса в Казанлък представители на страната, на общината, депутати и архитекти, написа бТВ.

В България има задоволително разграничителни линии, с цел да се политизира и опазването на паметника на Бузлуджа - към това мнение се сплотиха участниците в полемиката. „ Смятам, че не е редно да бъде част от Шипка Бузлуджа и единият монумент да е кадърен да качи 100 000 индивида на върха, да сплоти нацията, а другият непрестанно да я разделя ”, счита регионалният шеф на Стара Загора Гергана Микова.

Арх. Дора Иванова от фондация „ Проект Бузлуджа ” е безапелационна – паметникът не би издържал още доста. Представители на Българска социалистическа партия, която желае да получи монумента, не пристигнаха на срещата. От общинската конструкция на „ алената ” партия в Казанлък изпратиха документално мнение, че въпросите за стопанисването на мемориала би трябвало да се решат на национално, а не на локално равнище.

Вариантът с търг за намирането на собственик на монумента също е вероятен. Около 5000 лв. годишно коства поддръжката му. Към момента достъпът вътре е неразрешен, защото има действителна заплаха за здравето и живота на туристите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР