Партията с най-голямо мнозинство в парламента днес – Има такъв

...
Партията с най-голямо мнозинство в парламента днес – Има такъв
Коментари Харесай

ИТН и ГЕРБ искат парламентът да задължи столичното парно да работи незаконно

Партията с най-голямо болшинство в Народното събрание през днешния ден – " ИТН " (ИТН), и някогашните ръководещи и втора политическа мощ в този момент – ГЕРБ, ще внесат непосредствено в пленарна зала предложение Народното събрание публично да задължи " Топлофикация София " да продължи да работи нелегално.

Вече година общинското сдружение не дава отговор на европейското и националното законодателство за пределно допустимите изхвърляни излъчвания азотни окиси във въздуха, а Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС) през юли 2021 година дефинитивно му отхвърля изключване от условията, защото не може да потвърди, че ще направи нужните вложения. Столичното парно се оправдава за неизпълнението на декларираните си още през 2012 година планове за понижаване на излъчванията от азотни окиси от 200 мг на естествен метър на 100 мг с това, че се оказало, че плануваните от него технологии не били пригодни към системите от 1960-те години и нямало да оказват помощ за понижаване на излъчванията. Сега се очаквало да излезе анализът на наетата от американското държавно управление компания за софтуерните промени. Те можело да се осъществят за 36 месеца, по тази причина им трябвала отсрочката, която обаче се оказва, че няма по какъв начин да бъде дадена законно.

Това стана ясно по време на съвещанието на парламентарната комисия по енергетика и климат във вторник след траяла близо два часа полемика за правния проблем на сдружението, чийто принципал е Столична община, намираща се под ръководството на ГЕРБ от есента на 2005 година По време на съвещанието представителите на ГЕРБ се пробваха да изкарат надали не отговорен за тази обстановка служебния екоминистър Асен Личев, защото при неговото управление топлофикацията получава отхвърли за дерогация, което автоматизирано я прави извършител на екоизискванията. Това би трябвало да ѝ носи наказания от страна на районната екоинспекция, а България на собствен ред е застрашена от наказателна процедура от Европейската комисия.

Индулгенция за неспазване на закона

Председателят на комисията по енергетика и климат Иван Хиновски от Има Такъв Народ срещна сътрудниците си с план на решение, които няколко народен представител щели да внесат. Според прочетения текст Народното събрание ще задължи " Топлофикация София " да ползва в идващите 36 месеца ограниченията, заложени с предходното ѝ сложно позволение. Екоминистърът пък ще бъде длъжен да предприеме всичко за гарантиране активността на топлофикацията за гарантиране енергийната сигурност на страната като част от националната сигурност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР