Партията на Кирил Петков „Продължаваме промяната” - победител на парламентарните

...
Партията на Кирил Петков „Продължаваме промяната” - победител на парламентарните
Коментари Харесай

Южноамериканска медия: България ще има правителство следващата седмица

Партията на Кирил Петков „ Продължаваме промяната” - победител на парламентарните избори в България на 14 ноември, разгласи през днешния ден, че възнамерява да показа новото съдружно държавно управление идната седмица, с цел да извади балканската страна от сегашната политическа невъзможност, написа аржентинският информативен уебсайт.

" В началото на идната седмица ще бъде подписано съдружно съглашение и до края на седмицата ще бъде утвърдено държавно управление ", сподели съоснователят на партията на учредителното съвещание на Народното събрание в София.

Асен Василев и Кирил Петков, и двамата обучавани в Харвард (САЩ), основаха партията единствено преди три месеца, откакто бяха част от държавното управление на технократите, на власт от април. 44-годишният Василев беше министър на финансите в този експертен кабинет, а 41-годишният Петков държеше сектор " Икономика ".

Политическа партия завоюва изборите на 14 ноември с 25,7% от гласовете, изпреварвайки консервативния популист ГЕРБ, с спорния някогашен министър председател Бойко Борисов отпред, упрекнат в корупция и несъразмерна непосредственост с локалната мафия, с 22,7%.

След непредвидената си изборна победа Василев и Петков незабавно започнаха договаряния с други три обединения за съставяне на коалиция със солидно болшинство в 240-местния парламент. Партньори на Политическа партия в държавното управление ще бъдат социалистическата партия Българска социалистическа партия (10,2%) и протестните партии " ИТН " (ИТН, 9,52%) и " Демократична България " (6,4%), които дружно сформират болшинство от 134 от 240 места в Камарата.

„ Дойде времето за „ нулева приемливост “ към корупцията и „ нулева приемливост “ към кражбите (на публични ресурси). Време е за същинска правдивост в България, където никой не остава ненаказан “, сподели Петков, който ще бъде идващият министър-председател на страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР