Партията на европейските социалисти (ПЕС) приветства избора на Удо Булман

...
Партията на европейските социалисти (ПЕС) приветства избора на Удо Булман
Коментари Харесай

Станишев: Удо Булман ще бъде силен лидер на Групата на социалистите в ЕП

Партията на европейските социалисти (ПЕС) приветства избора на Удо Булман за ръководител на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент. Късно нощес досегашният зам.-председател на Групата на социалистите и демократите в Екологичен потенциал и евродепутат от Германската социалдемократическа партия (ГСДП) завоюва поддръжката на социалистите в Екологичен потенциал досегашният и пред другия претендент, белгийката Катлин ван Бремпт. До избора на нов водач се стигна откакто досегашният водач Джани Питела беше определен в италианския Сенат при започване на март.

В представянето си пред социалистите в Екологичен потенциал, Булман съобщи упоритост за повече общи начинания с ПЕС, които да активизират прогресивните партии в Европа да отстояват общите про-европейски политики и позиции, както и усилване на връзката сред жителите и протичащото се в Брюксел. Той добави, че основна борба за справяне с провокациите в Европа е битката против неравенствата – стопански, обществени, териториални и сред половете, както и против разграничителните линии в Европа – опълчването сред запад и изток, нови и остарели държави-членки, дребни и огромни страни.

Със особено изказване водачът на ПЕС Сергей Станишев поздрави Удо Булман и съобщи:

„ Работим отдавна с Удо Булман и знам, че има всички нужни качества да води Групата на социалистите в Екологичен потенциал в този основен интервал. Предстоят ни доста борби, в които ще имаме потребност от цялостна готовност, а той е същински войник за обществена правдивост и тъждество – две съществени за ПЕС цели. Като евродепутат, Удо постави доста старания в битката за по-социална Европа. Уверен съм, че той ще продължи политиката на ясно разграничаване сред социалистите и консерваторите в Европа. “

„ Парламентарната група на социалистите има основна роля за създаването на политики на европейско равнище, които отразяват нашите правила и полезности, както и да подсигурява, че резултатите от всекидневните борби, които водим, стигат до нашите гласоподаватели. ПЕС ще продължи мощното си съдействие с Групата на социалистите, изключително в подтекста на идните Европейски избори през 2019 година “, добави Станишев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР