Партията на европейските социалисти е заплашила БСП със замразяване на

...
Партията на европейските социалисти е заплашила БСП със замразяване на
Коментари Харесай

ПЕС плаши БСП с изключване заради Истанбулската конвенция

Партията на европейските социалисти е заплашила Българска социалистическа партия със заледяване на участието и даже с изключване, в случай че нашите социалисти не трансформират позицията си за Истанбулската спогодба.

Това е оповестила лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на течащия сега пленум на Националния съвет на Българска социалистическа партия в София. Лидерът на ПЕС Сергей Станишев, който намерено подлага на критика Българска социалистическа партия, че се опълчва на конвенцията, не участва на събирането на партийното управление. Соцлидерката не го е загатнала в речта си.

ПЕС е изпратила работна група поради тазгодишния " София Прайд ", в която е основният секретар на европейските социалисти Ахим Пост. Той е равнопоставен на Станишев в управлението на европейските социалисти. Тази работна група би трябвало да се срещне с уредниците на прайда, а по-късно ще има диалози и с Българска социалистическа партия за смяна на позицията им.

Нинова желае решение от Националния съвет дали Българска социалистическа партия да промени позицията си за Истанбулската спогодба, с цел да не бъсе осъдена от ПЕС. Лидерката категорично е предизвестила, че в случай че другарите й се огънат, тя ще се съобрази с решението им, само че ще си подаде оставката. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР