Партията на Бойко Борисов ГЕРБ води с 6 процента на

...
Партията на Бойко Борисов ГЕРБ води с 6 процента на
Коментари Харесай

Тежък удар от Борисов! Какво се случва

Партията на Бойко Борисов ГЕРБ води с 6 % на учредената от Кирил Петков и Асен Василев партия " Продължаваме промяната ". Това сочат данните от ново изследване, което е за електоралните настройки в случай че изборите бяха през днешния ден. Цифрите са 22,9 на 16,9 %. 

След тях се подрежда Българска социалистическа партия с 11%, следвана от Движение за права и свободи с 9,3% и „ Възраждане “ с 8,6%. На предпоследното място е „ Демократична България “ със 7,4%, а на последно е „ ИТН “ с 5,8%.

6,4% от интервюираните са дали отговор, че ще гласоподават за друга партия. 11,7% не са решили, а 16% няма да гласоподават.

Националното изследване е финансирано и осъществено взаимно от БТВ и „ Маркет линкс “, извършено измежду лица над 18 година в страната в интервала 29 април – 8 май 2022 година по методите на директно персонално изявление и онлайн анкета

От януари до април доверието към Народното събрание е спаднало с 14% (от 22% на 8%), а към държавното управление с 19% (от 36% на 15%).

Усещането на българските жители е, че се усеща неустановеност. Чувства се, че ръководството към момента в някаква степен се лута, прави неточности, поправя ги в придвижване, в случай че е допустимо и по тази причина, изключително в тези тежки рецесии, се губи чувството за мощно и безапелационно водачество в страната “, съобщи пред БТВ социологът Добромир Живков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР