Партията има 20 народни представители в новия парламент“Демократична България определи

...
Партията има 20 народни представители в новия парламент“Демократична България определи
Коментари Харесай

Кои са депутатите на “Демократична България” в 48-то Народно събрание

Партията има 20 народни представители в новия парламент

“Демократична България ” дефинира групата си от народни представители за 48-ия парламент. Кандидатите, които бяха определени от два региона, направиха своя избор и това оформи състава от 20 депутати, които ще положат клетва в първия ден. Четирима от тях са от гражданската квота.

Съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов избра да бъде депутат от 16-и МИР Пловдив, някогашният правосъден министър Надежда Йорданова ще бъде депутат от 23-и МИР София, откъдето ще бъде народен представител и Елисавета Белобрадова. Ивайло Мирчев ще бъде депутат от Разград, оповестиха от пресцентъра на партията.

Съставът на парламентарната група на “Демократична България ” (подредени по номер на МИР):

2 МИР Бургас – Димитър Найденов

Димитър Найденов е бизнесмен, с 30-годишен опит в областта на туризма, като със основаването и развиването на плановете си е обезпечил и поддържа десетки работни места. В 45-ия парламент беше депутат, определен от листата на “Демократична България ” в Бургас. Преди това, като общински консултант в Бургас, работеше интензивно за решение на проблемите освен на общината, само че и предприе редица интензивности, свързани с проблеми от национално значение по цялото Южно Черноморие.

3 МИР Варна – Атанас Атанасов

Атанас Атанасов е ръководител на “Демократи за мощна България ” и съпредседател на “Демократична България ”. Юрист, приключил компетентност „ Право “ в Софийски Университет „ Св. Климент Охридски “. Директор на Националната работа за сигурност в държавното управление на Иван Костов (1997г. – 2001г.). Бил е депутат в 40-ото, 43-ото, 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание.

4 МИР Велико Търново – Людмила Илиева

Людмила Илиева е юрист с над 20-годишен опит. Специализирала е в региона на гражданското право и развой. От 2011 година е член на ДСБ, а от 2016 година част от националното управление на партията. По време на държавното управление с министър председател Кирил Петков тя беше регионален шеф на Велико Търново.

5 МИР Видин – Любен Иванов

Любен Иванов беше лидер на листата “Демократична България ” за Видин, роден през 1979 година във Видин. Завършил е СУ „ Св. Климент Охридски “, компетентност „ Право “. От 2003 година e юрист към адвокатска гилдия – Видин. От 2015 година е общински консултант в Общински съвет – Видин. По време на държавното управление с министър председател Кирил Петков той беше регионален шеф на Видин.

8 МИР Добрич – Албена Симеонова

Албена Симеонова е еколог, Председател на Българската асоциация на Биопроизводителите, член на Борда на Международната федерация на биоземеделските придвижвания IFOAM EU. Тя е и биофермер от с. Любеново, община Никопол. В стопанството и́ се отглеждат по биологичен метод винени лозя и зърнени култури.

10 МИР Кюстендил – Николай Табаков

Николай Табаков лидер на “Демократична България ” в Кюстендил. Той е актьор на свободна процедура, музикант и художник. Живее в град Дупница, има изложба в София. Правил е изложения в България, Франция, Испания и Англия. Учител е по изобразително изкуство и трудово образование.

15 МИР Плевен – Стоян Михалев

Стоян Михалев е известен композитор, продуцент и реализатор, написал едни от най-популярните български песни като “Вярвам в теб ”, “Откакто ти ” и “Цвят виолетов ”. Дълги години работи като радио и тв водещ. Един от основателите на музикалната телевизия ММ. Народен представител в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание.

16 МИР Пловдив – Христо Иванов

Христо Иванов е ръководител на “Да, България! ” и съпредседател на “Демократична България ”, депутат в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание, където е ръководител на парламентарната група на “Демократична България ”. Христо Иванов е посветил целия си професионален път на идеята за обективна правосъдна система в България.

17 МИР Пловдив-област – Йордан Иванов

Йордан Иванов приключва Френската езикова гимназия в Пловдив, а по-късно “Право ” в Нов български университет. От февруари 2022 година е зам.-председател на ДСБ. В рамките на обединението “Демократична България ” управлява екипа за политики в сектор “Децентрализация и районно развиване ” от 2018 година На локалните избори през есента на 2019 година е определен за общински консултант в Пловдив и за зам.-председател на Общинския съвет. По време на държавното управление с министър председател Кирил Петков е регионален шеф на Пловдив.

18 МИР Разград – Ивайло Мирчев

Ивайло Мирчев е икономист и маркетинг шеф в две български IT компании. Избран е за народен представител в 45-ото, 46-о и 46-ото Народно заседание, като в 47-ото Народно заседание е заместник-председател на комисията по енергетика и член на комисията по вътрешна сигурност и публичен ред. Участва още във краткотрайните комисии за инспекция на “Лукойл ”, за меморандума с Gemcorp и за природния газ.

19 МИР Русе – Иван Белчев

Иван Белчев е градски и екоактивист от Русе. Работи като съветник на свободна процедура в областта на рекламата и уеб дизайна. Участва интензивно в екологични мнения за замърсяващи производства в Русе и вижда потребността от законови промени за решение на проблемите в сферата не са единствено в родния му град, а и в цяла България. Иван Белчев е приключил висшето си обучение в Германия. След като доближава професионален триумф, стартира да търси задоволство посредством доброволчески начинания в родния си град Русе. Основател е на групата за решение на дребните проблеми в градската среда “Писмо до кмета на Русе ”.

23 МИР София – Надежда Йорданова

Надежда Йорданова е министър на правораздаването в държавното управление на България от декември 2021 година до август 2022 година Юрист с експертиза в региона на административното и комерсиалното право, публичните поръчки и планове, финансирани от Европейски Съюз и интернационалните организации. Последователен бранител на идеята за дълбока правосъдна промяна в страната, която да подсигурява на България съвременна обществена администрация, в услуга на жителите, надеждни и устойчиви институции и закон, който важи за всички. Народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание.

23 МИР София – Божидар Божанов

Божидар Божанов е първият министър на електронното ръководство в България. Той беше член на държавното управление, което ръководи от декември 2021 година до август 2022 година Член е и на Изпълнителния съвет на “Да, България! ”. Само за седем месеца съумя да сложи политиката за електронно ръководство и рационализация на най-високо държавно равнище. В рамките на този период беше осъществен по-голям прогрес по електронната идентификация, в сравнение с за последните 5 години.

23 МИР София – Елисавета Белобрадова

Елисавета Белобрадова е съосновател на родителската цифрова платформа „ Майко Мила ”, обществен бизнесмен и ръководител на фондация „ Майко Мила “, която стои зад идеята „ Оле Мале “ в поддръжка на родители на деца с увреждания. Завършила право в СУ „ Св. Климент Охридски “. Носител на редица оценки, измежду които първа премия в най-големия конкурс за обществени бизнесмени „ Промяната “ на Reach for Change Foundation за 2018 година Жена на годината в категория „ Интернет “ за 2018 година Част от лидерската стратегия на Marshal Memorial Fellowship за 2020 година

24 МИР София – Мартин Димитров

Мартин Димитров е икономист, деен законодател, един от създателите на групата за напън. Той постоянно е отстоявал позицията за общи дейности на кардиналните хора в дясно-център. Народен представител от гражданската квота на “Демократична България ” в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание. Има богат политически опит – бил е депутат в 40-ото, 41-вото и 43-ото Народно заседание, от 2008 до 2012 г, е ръководител на Съюза на демократичните сили (СДС).

24 МИР София – Кремена Кунева

Кремена Кунева е съосновател и ръководител на фондация „ За Доброто “ и основател на гражданското придвижване Проект #задоброто. Тя е цивилен претендент на „ Демократична България “. Нейната идея са съвременно и качествено детско опазване на здравето и обучение. Емпатията и решителността са първата стъпка, с цел да премахнем мизерията и унизителното чиновническо отношение към децата ни, споделя тя. Зад тази идея към този момент стоят хиляди доброволци и донори.

25 МИР София – Владислав Панев

Владислав Панев е притежател на финансова компания от 15 години, съпредседател на Зелено придвижване, лицензиран капиталов съветник. Автор на редица разбори в региона на финансите, европейските фондове, енергетиката и други сфери от стопанската система. От 2019 година е общински консултант в Столичния общински съвет. Владислав стартира кариерата си като финансов кореспондент във вестниците “Банкеръ ” и “Дневник ”. През 2004 година става поредно портфолио управител и изпълнителен шеф на офиса на словенската финансова компания KD Group в София. От 2006 година развива личен бизнес в капиталовата сфера.

25 МИР София – Александър Симидчиев

Д-р Александър Симидчиев е експерт по белодробни заболявания, вътрешни заболявания и здравен мениджмънт. Работи в Централна клинична болница при Медицински институт на Министерство на вътрешните работи в София, шеф на поделение по Функционална диагностика. Народен представител е от гражданската квота на „ Да, България “, част от обединението “Демократична България ”, в 45-ия, 46-ия и 47-мия парламент, където е зам.-председател на комисията по опазване на здравето.

27 МИР Стара Загора – Атанас Славов

Доц. доктор Атанас Славов е юрист-конституционалист, учител по публичноправни науки в СУ „ Св. Климент Охридски ”, лекар по право на Университета на Глазгоу и лекар по конституционно право на СУ. Адвокат в гражданския бранш. Участвал е в екипа, подготвил измененията в Конституцията през 2015 година, както и в подготовката на десетки законопроекти като депутат в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание, където беше заместник-председател на комисията по правни въпроси и член на комисията по защита.

28 МИР Търговище – Илина Мутафчиева

Илина Мутафчиева е обществен бизнесмен и цивилен деятел. Работи за по-активно присъединяване на младежите, включването на уязвими групи и развиването на гражданското общество. Има дълготраен опит в сферите на образованието, устойчивото развиване, правата на индивида и демократично присъединяване на жителите. Магистър по „ Международни стопански връзки “ в УНСС, владее френски и британски език. Лицензиран брокер на скъпи бумаги към Комисията по финансов контрол. Понастоящем е докторант в Университета по национално и международно стопанство в катедра “МИО и бизнес “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР