Партията готви протести, за да активизира настоящото управление да работи

...
Партията готви протести, за да активизира настоящото управление да работи
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Във ВМРО не личността е важна, важна е каузата

Партията готви митинги, с цел да засилва актуалното ръководство да работи по проблемите на хората
Във Вътрешна македонска революционна организация има доста история и част от нея е обвързвана с подобен вид съпредседателство от трима членове. Това стартира още с Тодор Александров през 20-те години, пробвано е и в ново време, след възобновяване на Организацията. Много пъти сме обвинение, че сме вождистка партия. С решението да има съпредседателство от трима ние даваме знак, че не личността е значима, а е значима идеята. И в името на тази идея можем дружно да работим дружно без съревнование.

Това сподели в „ Темите “ по Искрен Веселинов, който на бе определен за един от тримата ръководители на Вътрешна македонска революционна организация.

Веселинов съобщи, че няма да има проблем с взимането на решения, в случай че би трябвало ще се взема решение с гласоподаване, само че уточни, че до момента той и Джамбазки са били заместник-председатели, Сиди е бил член на управлението. Никога не се е имало мотив за гласоподаване, а са работили добре дружно и в единодушие, съобщи той.

Когато една партия е идеологическа, събрана от общи полезности, въпроса е по какъв начин, а не какво. Нямам терзания, че ще има разнобой и ще блокира системата за взимане на решения, добави Искрен Веселинов.

Вътрешна македонска революционна организация остава единственият притежател на просветения национализъм. Макар и с недобър резултат на изборите ние сме постигнали доста на база нашите полезности по време на мандата на ръководство. Аз си направих труда и издадох брошура от 30 страници, в която са събрани единствено най-важните достижения от управническия мандат – като стартираме от приходите, националната сигурност, възраждането на армията, отбраната на потребителите, ликвидирането на фигурата на безконечния дебитор и така нататък, добави той и съобщи изрично:

Вътрешна македонска революционна организация не беше в ръководството, с цел да завоюва персонални облаги, а правихме това, което се бяхме заклели, в името на положителното на хората. Това ще продължим да вършим и отсега нататък.

Той изясни, че главен проблем, по който ще работят, е инфлацията, цените на тока, цените на питателните артикули. Веселинов подсети, че преди три години да има механизъм да се замразят цените на съществени хранителни артикули.

Според него рецептата за решение на проблемите в енергетиката е да се спре с безучастието и неналичието на управническа воля. Той разкри, че Вътрешна македонска революционна организация приготвя митинги, с цел да засилва актуалното ръководство. Все още не сме декларирали категорично настояването на тяхната оставка, само че дано погледнат съществено на действителните проблеми, с които жителите се сблъскват всеки ден. Хората се усещат по-бедни, макар подаянията, които бюджетът ще им обезпечи, натърти той.

Трябва стопанската система да е работеща, разпоредбите да са работещи, с цел да няма потребност от това разпределяне на пари на калпак. Ще имаме богати и удовлетворени хора, в случай че страната работи вярно, съобщи Веселинов.

Разговорът за повишение на приходите потегли точно поради Вътрешна македонска революционна организация в ръководството. Преди това всички бяхме привикнали по какъв начин ще ядем „ постни пици “, което докара милиони да избягат в чужбина. Най-големият проблем на българската нация е демографският. Можем да го решим по няколко метода. Първият е еволюционен растеж на приходите до постигане на едни средноевропейски равнища. Също по този начин би трябвало да има ограничения за насърчаване на грамотната раждаемост, което е обвързвано и с ограничения за преодоляване на маргиналната раждаемост. Именно този комплекс от ограничения ние защитавахме в 44-тото Народно събрание. Въведохме ограничения против обществения паразитизъм, спряхме обществените помощи на тези, които не желаят да работят и да се образоват, изброи Веселинов.

Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация показа, че това, което от партията не са оценили политически, а са подходили държавнически е, че се останали до края на мандата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР