Партията ДСБ, известна с яростната си русофобия, е последователен поддръжник

...
Партията ДСБ, известна с яростната си русофобия, е последователен поддръжник
Коментари Харесай

Москва пише до Пловдив за Альоша: Авантюри на НАТО... Костов е виновен

" Партията ДСБ, известна с гневната си русофобия, е пореден покровител на прозападната ориентировка на България и дейното й присъединяване във всички случки на НАТО.

Именно държавното управление на създателя на партията ДСБ Иван Костов през 1999 година даде въздушното пространство на България за въздушни удари на НАТО против Югославия. "

С такова " фино познаване " на българския политически бекграунд стартира изказване на Държавната дума на Русия, препратено от дипломат Елеонора Митрофанова на пловдивските общински съветници (коментар на Клуб Z във връзка линията " Иван Костов " - вижте най-долу, б.р.).

В писмото от Думата не цепят доста басма с дипломатически изрази, а употребяват против ясно контури зложелател - партията на Костов, изречения като " цинично предложение ", " поредна безразсъдна демонстрация " на ДСБ, които имали...

"... надменно отношение към историята на своята страна (?!), лицемерен опит да се посегне на нашите приятелски нации, маниакално и обезверено предпочитание да се принизи героичният героизъм на руските бойци " и така нататък

И още:

" Варварската самодейност, в случай че бъде подкрепена от Общинския съвет на гр.Пловдив, ще се трансформира в незабравим срам както за основателите, по този начин и за законодателната и изпълнителната власт на града... "

Напомня се, че прототипът на паметника „ Альоша “, " повдигнат по самодейността на българския народ " (нищо, че комунистиеският режим от това време у нас е разгласен със закон за незаконен, б.р.) бил червеноармеецът Алексей Курлатов. Той през 1944 година взе участие във възобновяване на телефонната връзка сред София и Пловдив (не се споделя кой я е разрушил), а пък през август 1982 година бил посрещнат в Пловдив " с огромни почести като народен воин " и станал почетен жител. Също не се загатва при тогавашните условия дали поданството на Пловдив е питано за неговото мнение... 

А западните елити нападали паметниците на Съюз на съветските социалистически републики, тъй като са некомпетентни и безпомощни:

" Варварската война, разгърната от Запада против паметниците на руската ера, е в действителност доказателство за малоценността и безпомощността на сегашните западни така наречен елити, които постоянно показват цялостна непросветеност и некадърност да вземат решение основни въпроси от вътрешния и интернационалния дневен ред. "

Накрая се призовават членовете на Оценка за съвместимост - Пловдив " да не следват образеца на провокаторите ", както и със забележителна убеденост се декларира, че:

"... жителите освен на Пловдив, само че и на България като цяло, както се е случвало и до момента, ще надигнат глас в отбрана на паметника „ Альоша “.

Кратък коментар на Клуб Z:

Последователното отношение към Иван Костов и неговото държавно управление (със надлежно подхванатите от тях дейности в посока - геополитиката на България) е елементарно проследима " нишка ", даже за неспециалисти.

То сплотява в хор както подобни директни, подадени от " говорить Москва " изказвания, по този начин и цели години " творчество " на родни медии - които вкючително издаваха безплати книги. В същия хор са деятели на политико-прокурорския набор. Някои от свързваните с действителното въздействие и мощ - както в споменатите " медии ", по този начин и в прокуратурата, неотдавна новоизпечено се нареждат като " евроатлантици ".

Ето и цялото писмо, в превода, предаден в ОС-Пловдив от съветското посолство:

Във връзка с самодейността за разглобяване на паметника на съветския войник-освободител “ Альоша “ в град Пловдив (България).

Депутатите от Държавната Дума на Федералното Събрание на Руската Федерация показват извънредно отвращение от провокативното и цинично предложение на членове на Общинския съвет на Пловдив от партия „ Демократи за мощна България “ (ДСБ) за разглобяване до края на 2024 година на паметника на руския воин-освободител „ Альоша “.

Партията ДСБ, известна с гневната си русофобия, е пореден покровител на прозападната ориентировка на България и дейното й присъединяване във всички случки на НАТО. Именно държавното управление на създателя на партията ДСБ Иван Костов през 1999 година даде въздушното пространство на България за въздушни удари на НАТО против Югославия, макар многочислените митинги на български жители.

Поредната безразсъдна демонстрация на представители на партията ДСБ е откровена проява на надменно отношение към историята на своята страна, лицемерен опит да се посегне на нашите приятелски нации, маниакално и обезверено предпочитание да се принизи героичният героизъм на руските бойци, решаващият принос на Съюз на съветските социалистически републики и руския народ в битката против нацизма по време на Втората международна война.

Варварската самодейност, в случай че бъде подкрепена от Общинския съвет на гр.Пловдив, ще се трансформира в незабравим срам както за основателите, по този начин и за законодателната и изпълнителната власт на града, и ще показва неадекватността и политическото късогледство на пловдивските управляващи.

В България е добре известно, че прототипът на паметника „ Альоша “, повдигнат по самодейността на българския народ, е червеноармеец Алексей курлатов, роден на Алтай, притежател на два ордена „ Червена звезда “, който през 1944 година взе участие във възобновяване на телефонната връзка сред София и Пловдив. През август 1982 година Алексей Скурлатов е посрещна в Пловдив с огромни почести като народен воин и е разгласен за почетен жител.

Варварската война, разгърната от Запада против паметниците на руската ера, в действителност доказателство за малоценността и безпомощността на сегашните западни така наречен елити, които постоянно показват цялостна непросветеност и некадърност да вземат решение основни въпроси от вътрешния и интернационалния дневен ред.

Призоваваме членовете на Общински съвет -- Пловдив да не следват образеца на провокаторите и да положат нужните старания за запазване на културно-исторически монументи и други обекти на материалната и духовната просвета в сходство със Споразумението сред Правителството на Руската Федерация и Правителството на Република България за съдействие в региона на културата, образованието и науката.

Изразяваме убеденост, че жителите освен на Пловдив, само че и на България като цяло, както се е случвало и до момента, ще надигнат глас в отбрана на паметника „ Альоша “, ще го отстоят и ще запазят свещената за братските нации на Русия и България памет за подвига на героите от Великата Победа над фашизма.

Председател на Държавната Дума В.Володин
на Федералното Събрание

на Руската Федерация

Москва

16 януари 2024 година
 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР