Партия КОД на Петър Москов настоява за спешна промяна на

...
Партия КОД на Петър Москов настоява за спешна промяна на
Коментари Харесай

Партията на Петър Москов иска да се преименуват улиците `Цар Освободител`, `Гурко` и `Московска` |

Партия КОД на Петър Москов упорства за незабавна смяна на имената на столични улици и булеварди - бул. " Цар Освободител ", ул. " Московска ", ул. " Граф Игнатиев ", бул. " Скобелев ", ул. " Гурко ".

" Българската история, народен дух и просвета са мотив и за персонална горделивост на всеки от нас, която ни задължава да настояваме главните булеварди и улици в столицата ни да носят имената на наши именити съотечественици ", упорстват от КОД в намерено писмо до кмета на Столична община и общинските съветници.

" Решението тези централни столични артерии да носят имена на непознати царски офицери, до момента в който на българските царе и национални герои, възрожденци, строители на Българската държавност и именити представители на българското изкуство и просвета биват кръщавани единствено дребни квартални улички, постоянно е изглеждало чуждопоклоническо и неуважително към личната ни история и национална просвета. Днес обаче, след вероломното навлизане на съветските войски в непозната мирна страна, преразглеждането на това решение е неотложно и би било израз освен на свободолюбието и привързаността към демокрацията на българите, само че и акт на национална зрялост и достолепие ", се споделя в писмото.

Общинският консултант Методи Лалов също предложи през вчерашния ден и да носи името " Свободна Украйна ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР