Партия Алтернатива за Германия, която се застъпва за възстановяване на

...
Партия Алтернатива за Германия, която се застъпва за възстановяване на
Коментари Харесай

Германия убива “Алтернативата” от страх, че ще загуби в Украйна

Партия " Алтернатива за Германия ", която се застъпва за възобновяване на връзките с Русия, стана втората по известност партия в Германия. Още повече, че за първи път тя съумя да вземе властта на общинско равнище. Но екипът на канцлера Шолц възнамерява да анулира тези триумфи и просто да забрани “АзГ ”. След неуспеха на контранастъплението на ВСУ тя ще стане прекомерно рискова мощ за немските управляващи.

Германският вътрешен министър Нанси Федер започва развой за възбрана на партия " Алтернатива за Германия ". Тя се основава на ведомствени отчети, в които се твърди, че тази партия е екстремистка и заплашва конституционния ред. В реалност “АзГ ” не е по- радикална мощ, в сравнение с преди 10 години, по времето на основаването си. Просто едвам в този момент той стана в действителност рискова за немските управляващи.

Първоначално " Алтернатива " беше нещо като интелектуален клуб, единен от много странна концепция германците да изоставен Еврозоната. Странно, доколкото Германия е една от тези сили, които се облагодетелстваха най-вече от въвеждането на единната валута и общия пазар на Европейски Съюз, а нейният демарш в действителност означаваше разрушение на еврозоната.

Въпреки това тази концепция, въпреки и относително малцина, откри свои поддръжници, защото гръцката дългова рецесия тогава бушуваше. “АзГ ” показа обстановката по подобен метод, че гърците живеят над опциите си, а германците заплащат за това, което като цяло е правилно, само че опростява обстановката.

Във всеки случай всички скоро не помниха за Гърция. Заради споровете в Близкия изток и Северна Африка миграционна рецесия обхвана Германия и “АзГ ” се реалокира вдясно и стана представител на тези германци, които желаят да спрат вълната от „ нови съграждани “ от ислямските страни. Това ѝ разреши да влезе в Бундестага и да стане третата по величина секта в него, само че не й разреши да претендира за власт.

Всички " систематични " партии оповестиха протест на “АзГ ”, като се зарекоха да не влизат в съюзи и обединения с нея на никакво равнище. И тогава изглеждаше, че това е изцяло задоволително за самосъхранението на системата. Резултатът от 13–15% изглеждаше като таван за “Алтернатива ”, защото беше невероятно да си представим условия, по-успешни за нея от миграционната рецесия. Животът обаче обърка скептиците.

Сега “АзГ ” е опция в много необятен смисъл, в това число различна външна политика. Такава, която ще понижи зависимостта на Германия от Съединени американски щати, ще понижи финансирането на ВСУ от немския бюджет и ще възвърне икономическите връзки с Русия. За глобалисткия хайлайф на Европейския съюз това е по-лошо от фашизма.

Конфликтът с Москва не се трансформира незабавно в систематичен проблем за Федерална Република Германия, само че въпреки всичко се трансформира. Никоя западна мощ не е понесла толкоз загуби от него, колкото Германия, да не приказваме за пропуснатите изгоди, които се мерят в трилиони. Все отново приказваме за (все още) мощната немска стопанска система - тя оцеля, а популацията, съгласно социологическите изследвания, продължава да поддържа както помощта за Украйна, по този начин и антируските наказания. Само недоволните въпреки всичко станаха повече - и те се замислиха за опция. И в двата смисъла.

Рейтингът на “АзГ ” в този момент е висок, както в никакъв случай: 18-19%. Това е втората най-популярна политическа мощ в страната, която към този момент изпреварва ръководещата ГСДП на Олаф Шолц и губи единствено от ХДС, която преди този момент беше ръководена от Ангела Меркел.

Впрочем тоталният протест на “АзГ ” е освен тактика, само че и политическо наследство на канцлерите. Тя заклина " Алтернативата " и партията " Левица " (също условно проруска, наследница на комунистите от ГДР) надалеч от властта, колкото и да е мъчно. Но се стига до там, че ще бъде изцяло невероятно да се направи това без парализа на администрацията в някои източни провинции - тези, където позициите на " Алтернатива за Германия " са изключително мощни.

Известно време немският хайлайф към момента ще може да кръстоса таралеж със змия, образувайки необятни и пъстри обединения на правилото „ всички са срещу “АзГ “. Може би за тази цел те даже оправдават „ Левицата “, за която „ Алтернативата “ е надали не „ недоизбити фашисти “. Но наближава часът, когато образуването на районни управи без „ Алтернатива “ ще се трансформира във нереалност. Рано или късно някоя немска провинция ще наруши табуто и в случай че по-късно небето не падне върху Земята, “АзГ ” ще се трансформира в систематична партия и ще претендира за власт даже на федерално равнище. Тя има право да разчита на това по две аргументи.

Първият е Роберт Зеселман, той е определен за началник на окръг Зонеберг в Тюрингия от партия " Алтернатива за Германия ". Или с други думи първият претендент на “АзГ ”, който пристигна на власт на общинско равнище. Населението на региона е единствено 56 хиляди души, само че е основан казус. Ако Зеселман не се провали в позицията си и се трансформира в Хитлер, маскиран като общителен бюргер, митът за “АзГ ” като партия на безмозъчни популисти и рискови екстремисти ще получи съдбовен удар.

И втората причина са въоръжените сили на Руската федерация. Именно от тях зависи неуспехът на главния външнополитически залог на сегашните управляващи на Федерална Република Германия. Само те могат да потвърдят, че контранастъплението на ВСУ е хазарт, за който Германия похарчи милиарди евро, макар че може просто да ги изгори, без да поема грях на душата. Когато го потвърдят, " грозното патенце " на немската политика (т.е. " АзГ " ) ще се трансформира в глас на разсъдъка.

Съдбата, само че в доста по-голяма степен грешките на Берлин, дадоха на “АзГ ” исторически късмет. Но Берлин към този момент не е подготвен да изкушава ориста. Г-жа Федер към момента не е минала през съдилищата и процедурите, само че сигурно е решена да го довърши и да постави завършек на историята с “АзГ ”. Ако не направи това в този момент, в обозримо бъдеще " Алтернатива " ще се трансформира в главен бенефициент от морално-политическия банкрут на систематичните сили - ХДС, ГСДП, “Зелените ” и други.

Германските управляващи не за първи път не разрешават партии, обвинявайки ги в екстремизъм и подкопаване на конституционните основи. Но преди този момент ставаше дума за дребни, невлиятелни, маргинални сдружения, които в действителност представляваха ползите най-вече на всякакви с бръснати глави и изправени в привет ръце, а не на втората по известност партия.

Единствен Хитлер е правил това в Германия, когато забрани социалистите.Шолц не е Хитлер, в този смисъл няма потребност да се прави на простак, даже в случай че възбраната на “АзГ ” очевидно опонира на демократичните правила. Възможно е да пренебрегнеш тези правила в продължение на епохи (както вършат доста страни), само че е доста по-трудно да пренебрегнеш здравия разсъдък. След като разпилян „ Алтернативата “, немските управляващи няма да завоюват изцяло, а единствено ще получат пролонгация, до момента в който недоволните се преориентират към друга „ несистемна “ мощ, да вземем за пример към същата “АзГ ” след пререгистрация по нов марка.

Природата не търпи празно място, изключително когато от претендента за него се изисква нещо доста просто и явно - отхвърлянето на действителността, в която Германия стреля личните си патрони в личните си крайници.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР