Партиите Възраждане“, ГЕРБ и Има такъв народ“ (ИТН) събраха 48

...
Партиите Възраждане“, ГЕРБ и Има такъв народ“ (ИТН) събраха 48
Коментари Харесай

„Възраждане“ атакува зеления сертификат в Конституционния съд с помощта на ГЕРБ и ИТН

Партиите „ Възраждане “, ГЕРБ и „ ИТН “ (ИТН) събраха 48 подписа, с които внасят тъжба в Конституционния съд (КС) против зеления документ. Това заяви водачът на "Възраждане " Костадин Костадинов в Народното събрание в четвъртък.

Зелените документи бяха въведени през октомври от служебния здравен министър Стойчо Кацаров. От „ Възраждане “ се афишират срещу тях през цялото време, като на партията провежда митинг пред Народното събрание, на който протестиращите се пробваха да нахлуят в постройката.

От партията желаят допускането до закрити места със зелен документ, в това число и до Народното събрание, да бъде оповестено за противоконституционно. „ Не става въпрос за депутатите, става въпрос за безусловно всички българи, които в последните няколко мееца бяха принудени да си заплащат, с цел да вървят на работа – да вършат проби, да се имунизират наложително “, сподели Костадинов.

Ден по-рано от ГЕРБ също приканиха зеленият документ да отпадне, не тъй като са срещу него, а тъй като съгласно партията мярката се е провалила в страната в резултат на несполучливи политически решения.

Минимумът нужни подписи за внасяне на тъжба в Конституционен съд е точно 48, като в тази ситуация 17 от тях са на депутати от ГЕРБ, а други 18 - от Има Такъв Народ.

Преди близо месец стана ясно, че към една трета от представителите на "Възраждане " в Народното събрание са си сложили ваксина и имат зелени документи. Става дума за Иво Русчев, Стоян Таслаков и Даниел Петров, като други двама са преболедували.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР