Партиите в парламента ще получават по 11 лева на глас,

...
Партиите в парламента ще получават по 11 лева на глас,
Коментари Харесай

Гняв срещу готвеното шоково намаление на субсидиите за партиите извън парламента

Партиите в Народното събрание ще получават по 11 лв. на глас, а тези, които са отвън Народното събрание, само че са минали границата от 1% от участвалите на последния парламентарен избор – по 1 лев на глас . Това гласи призната корекция в Закона за държавния бюджет от Комисията по бюджет и финанси.
Попадаме под ударите на ръководещата незаконна група , акцентира някогашният общински консултант във Варна Костадин Костадинов, ръководител на партията " Възраждане ". Това е единствената партия, която в този момент получава дотация, само че е отвън Народното събрание – 416 856 лв..
Костадинов подсети, че неговата партия подарява дотацията си. 130 хиляди лв. са дадени на Фонда за асистирана репродукция, а останалите са за организацията " Искам бебе ", посочи той. Сега, с тази корекция, няма да можем даже да вършим по-големи дарения, съобщи ръководителят на " Възраждане " пред bTV. Според него всичко се случва, тъй като е подал сигнал до прокуратурата поради думите на Бойко Борисов по отношение на " наркотрафикантите в Народното събрание ".
Костадинов се усъмни, че зад всичко стои Веселин Марешки – тъй като " Воля " е главен мотор на поправката. Всичко на комисия е станало доста бързо – Менда Стоянова (бел. ред. – ръководителят на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание). Утре може да кажем, че за ръководещите дотацията би трябвало да е 11 лв., а за опозицията да е 5 лв., възмути се някогашният общински консултант от Варна.
За Костадинов това изрично е законова корекция против партията му.
Предлагам дотацията да стане 6 лв. , сподели шефът на " Информационно обслужване " проф. Михаил Константинов, който направи следната сметка: 11 лева.+1 лева.=12 лева: 2 = 6 лева Той изясни предлагането си с думите, че в случай че дадена партия е безусловно маргинална - има 100 гласа, няма какво да се финансира. Малките партии няма да загинат, само че се основава двоен стандарт. Депутатите имат изправителен – да си вдигнат ръката в залата и да се поправят, уточни шефът на " Информационно обслужване ". Стига сме дразнили хората - Френската гражданска война почва поради това , многозначително заключи Константинов.
Не може едните да имат прелиминарен бонус, съобщи Боян Атанасов от гражданска самодейност за 100% мажоритарни избори. Вие да забелязвате дали с нещо са се съобразили депутатите, добави Атанасов, визирайки референдума на Шоуто на Слави, където един от въпросите беше дали дотацията на партиите да стане 1 лв. за 1 автентичен глас. 150 млн. лв. за един мандат отиват за партийни дотации и къде отиват те - по банкови сметки, заключи Атанасов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР