Партиите в парламента продължават двустранните си срещи помежду си във

...
Партиите в парламента продължават двустранните си срещи помежду си във
Коментари Харесай

Три срещи в парламента на тема Бюджет

Партиите в Народното събрание не престават двустранните си срещи между тях по отношение на Бюджет 2023. В рамките на деня се организираха три обособени полемики по тематиката.

Първата беше сред ГЕРБ и „ Възраждане “, като след срещата стана ясно, че двете обединения имат общи тематики, по които могат да си разчитат взаимно. Една от тях е, че не трябва да се позволява огромен бюджетен недостиг. Обединение имаше и срещи затварянето на въглищните централи.

След това редом в две обособени зали се организираха и срещите сред ГЕРБ и „ Демократична България “ и сред „ Продължаваме промяната “ и „ Български напредък “. Съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов съобщи, че няма по какъв начин да поддържат мандата на ГЕРБ за сформиране на държавно управление, само че са подготвени да работят дружно по общи тематики.

При „ Продължаваме промяната “ и „ Български напредък “ не се откриха допирни точки по тематиката за бюджета. Според Стефан Янев за него отговорност би трябвало да носи постоянно държавно управление, тъй като рискът при другия вид е партиите да се впуснат в предизборно наддаване поради очертаващи се следващи парламентарни избори – теза, която пази и служебния кабинет.

Бюджет 2023 продължава да е във фокуса на вниманието на партиите в Народното събрание и тази седмица. Денят беше белязан от три срещи по тематиката.

Двете партии се сплотиха към това, че не трябва да се позволява огромен бюджетен недостиг и че не би трябвало да се затварят въглищните централи.

При срещата сред ГЕРБ и „ Демократична България “ имаше разлики за промяната в прокуратурата и правораздаването. От страна ГЕРБ не липсваха и укори, че обединяването е било в коалиция с „ Продължаваме промяната “, която пък била притежател на корупционни практики и неуспехи в ръководството. Съпредседателят на групировката Христо Иванов обаче даде ясно да се разбере, че няма по какъв начин да поддържат мандата на ГЕРБ за сформиране на държавно управление.

От ГЕРБ въпреки всичко показаха мнение, че с „ Демократична България “ работят доста добре в областта на енергетиката и виждат обединяването като най-близко до визията си за фискалната политика.

При третата среща сред „ Продължаваме промяната “ и „ Български напредък “ не реализираха единодушие по тематиката за бюджета.

Утре, 17 ноември, от „ Продължаваме промяната “ ще се срещнат и с Движение за права и свободи по тематиката за бюджета.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР