Партиите в коалицията по трудния начин разбраха, че не могат

...
Партиите в коалицията по трудния начин разбраха, че не могат
Коментари Харесай

Хампарцумян: Коалицията не знае какво прави БНБ

Партиите в обединението по сложния метод схванаха, че не могат да излъчат нов шеф на Българската национална банка (БНБ). Нямат концепция какво тъкмо прави Българска народна банка за жалост. Това съобщи банкерът Левон Хампарцумян пред Българска национална телевизия за избора на нов шеф на Българска народна банка.

Хампарцумян счита, че в сегашния парламент няма да има нова процедура за избор на нов шеф на Българска народна банка. По-добре е хората, които имат опита и репутацията, в сравнение с някои Мики Мауси, които желаеме да ги представим като драматургия на някои представления. Това не е шоу, в който да се нарисува някой артист и да бъде показан като папа, изрази се метафорично банкерът за избора на гуверньор на Българска народна банка.

Той изясни, че един шеф на Българска народна банка би трябвало да има техническа подготовка, да ръководи регулирането на финансовия бранш, да има политически инстинкт, да има тяхното почитание и да може да си приказва с политиците.

Хампарцумян не знае дали шефът на Българска народна банка може да бъде изцяло самостоятелен политически, само че може да бъде признат от по-голяма част от политиците.

" Да кажем, че може да пристигна ангелче от другия завършек на света и внезапно, без да познава нищо, ще взима верните решения, е наивно. Това е все едно мен да ме сложите да ръководя Софийската филхармония - може да ми е детската фантазия, само че няма да се оправя ", съобщи банкерът.

Хампарцумян не си се е представял като гуверньор на Българска народна банка. Никой не му е предложил до този миг поста началник на националната банка, само че няма и упоритостта да я оглавява.

Левон Хампарцумян съобщи още, че неуспехът КТБ не е неуспех единствено на банковия контрол, а е неуспех на политиците, подкрепяли израстването на банката. КТБ било цялостна парализи на другите елементи на имунната система на страната. Не може единствено Българска народна банка да се упреква за случилите се неща, разяснява той.

БНБ ще свърши всичко, което би трябвало да свърши за влизането в Еврозоната. България като изпълнителна власт закъснява с някои дейности, с цел да тръгнем по този път. Политиците водят хората, а Българска народна банка е техническият реализатор, сподели още Хампарцумян.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР