Партиите ще се споразумеят помежду си за правителство. Дали има

...
Партиите ще се споразумеят помежду си за правителство. Дали има
Коментари Харесай

Антон Кутев: Партиите ще се споразумеят помежду си, ще има правителство

Партиите ще се спогодят между тях за държавно управление. Дали има някаква друга опция, ще разберем в идващите месеци. Опции за преформатиране в това Народно събрание постоянно ще има. Не чакам да има промени в този момент, защото мандатоносител на този стадий е ГЕРБ. Политическа партия няма да посмеят да изострят обстановката до край. След като ГЕРБ е мандатоносителят, нещата умерено си вървят досега, в който не решат, че може да създадат друга настройка. Това няма да стане в този момент, а ще остане като опасност, разяснява в ефира на „ Здравей, България " Антон Кутев, някогашен представител на двете служебни държавни управления на Румен Радев.

По думите му е несъмнено, че има няколко милиарда аргументи тази „ сглобка " да остане. „ Милиарди левове - това е повода тази сглобка да стои. В момента, в който тя се разглоби, излиза въпросът кой открадна автомагистралите, изключително „ Хемус ", посочи Кутев.

Кутев посочи, че в случай че достойните хора в политиката са задоволително, те могат да пречупят тренда. „ Проблемът е, че сега не виждам да са задоволително. Една дребна група хора, които имат частни ползи за милиарди, ръководят чистата съвест на другите ", сподели той.

Дали президентът ще прави политически план, е въпрос към него, сподели още Кутев. „ Лично аз съм уверен, че в случай че той излезе и го направи, това ще срине значително сегашната партийна система, ще я промени. Дали желае да го направи, е друга тематика. Защото той има други съображения, в това число и това, че не желае да остави страната в безпорядък. Той не е авантюрист ", посочи Кутев.

Според него задачите, които сега си залага държавното управление, са чисто софтуерни. „ Целите би трябвало да бъдат цивилен ", сподели още Кутев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР