Партиите от управляващата коалиция в Германия подложиха на критики предложението

...
Партиите от управляващата коалиция в Германия подложиха на критики предложението
Коментари Харесай

Управляващите партии в Германия разкритикуваха предложение за отваряне на Северен поток 2

Партиите от ръководещата коалиция в Германия подложиха на рецензии предлагането на политик от от една от тях за отваряне на газопровода " Северен поток 2 ", съобщи ДПА.

Волфганг Кубицки от Свободната демократическа партия (СвДП) прикани за въвеждане в употреба на газовото трасе от Русия по дъното на Балтийско море до Северна Германия.

" Ние би трябвало да побързаме да отворим " Северен поток 2 ", с цел да напълним газовите си складове за зимата ", съобщи Кубицки за медийната група " Редакционснецверк Дойчланд ". Според него " няма рационална причина " да не се направи това.

Кубицки, който е заместник-лидер на Свободната демократична партия (СвДП) и заместник-председател на Бундестага (долната камара на немския парламент), отхвърли възражението на интервюиращия, че сходен ход би се разглеждал като победа за съветския президент Владимир Путин.

Той настоя, че обезпечаването на постоянни газови доставки би трябвало да бъде приоритет за държавното управление в Берлин. " Ако оборудванията за запазване на газ са цялостни, може още веднъж да затворим " Северен поток 2 ", както и другите тръбопроводи, когато станем самостоятелни от съветския газ. Но още не сме ", съобщи Кубицки.

Изказванията му бяха разкритикувани, в това число от личната му партия, която дружно със социалдемократите и Зелените е част от ръководещата коалиция, излъчила федералното държавно управление, ръководено от канцлера Олаф Шолц.

Лидерът на парламентарната група на СвДП в Бундестага Кристиан Дюр съобщи, че текат " усилени разисквания по какъв начин да избегнем задаваща се енергийна рецесия тази зима ". " Като партия сме създали редица оферти по въпроса. Отварянето на " Северен поток 2 " не е измежду тях ", сподели той. По думите му вероятно отваряне на газопровода би изпратило " неправилен сигнал към европейските ни сътрудници ".

Вместо това Дюр прикани оставащите атомни електроцентрали в Германия да продължат да работят към този момент, с цел да се облекчи напрежението върху енергийния пазар.

Реакторите би трябвало да бъдат спрени в края на годината според решението на страната да се откаже от нуклеарната сила, напомня ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Генералният секретар на СвДП Биджан Джир-Сарай съобщи в Туитър, че " Русия употребява енергийната политика като оръжие ". " Единството на Европейски Съюз и НАТО против войната на Путин не може да бъде излагано на риск, защото в последна сметка служи на личната ни сигурност ", сподели той.

Лидерът на Зелените Омид Нурипур съобщи, че предлагането на Кубицки на процедура към този момент е лишено от смисъл, тъй като Русия към този момент понижава газовите доставки по настоящия водопровод " Северен поток ".

Проблемът не е в неналичието на тръбопроводи, а в отхвърли на Путин да доставя повече газ, сподели представител на социалдемократите на канцлера Шолц. Нилс Шмид загатна, че Кубицки " възприема съветската агитация ".

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР