Парното трябва да поскъпне с минимум 20-30%. Това заяви в

...
Парното трябва да поскъпне с минимум 20-30%. Това заяви в
Коментари Харесай

Газовата асоциация прогнозира увеличение на парното с 20-30%

Парното би трябвало да нарастне с най-малко 20-30%. Това съобщи в „ Тази заран “ по бТВ заместник-председателят на Българската газова асоциация Кирил Темелков. Той посочи, че скокът зависи от доста фактори.

По думите му има наклонност за намаление на цените на синьото гориво в европейски мащаб. Очакванията са, в случай че намаляването е трайно, да се отрази и във фактурите на потребителите.

„ Има още два месеца до януари и тогава ще забележим какви ще бъдат цените, те зависят от доста фактори. Не можем да чакаме да се задържи цената на електрическата енергия, тъй като ние сме над равнищата, които би трябвало да бъдем “, добави той.

Темелков разяснява, че сега газовият бизнес има три зони на ценообразуване – контролираната цена (при която има наклонност за поевтиняване), свободният пазар (който през идващия месец ще работи на по-висока цена) и програмата за освобождение на количества.

„ Трябва да се намерения за бизнеса, освен за обезщетения, само че и да има опция за по-ниски цени, тъй като сега програмата за освобождение на количества не дава тази опция “, уточни Темелков.

Относно повредата на газопровода край Ветрино, Темелков разяснява, че има изцяло скъсване на тръбата, което е наложило цялостното подменяне на инфраструктурата в региона. По думите му това е повлияло на цените на синьото гориво в страните, към които е прекратено газоподаването, само че клиентите не са оставени „ на студено “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР