Парламентът започна нова процедура по избор на председател на 48-ото

...
Парламентът започна нова процедура по избор на председател на 48-ото
Коментари Харесай

Парламентът не може да избере председател

Парламентът стартира нова процедура по желание на ръководител на 48-ото Народно заседание след неуспеха на първата. Парламентарните групи още веднъж предлагат претенденти за поста и ще проведат гласоподаване. Председателят на парламентарната група на „ ГЕРБ-СДС ” Десислава Атанасова съобщи, че народните представители са напът да сътворят конституционна рецесия и да блокират още една система. Затова тя предложи да се направи нов опит за избор на ръководител и разгласи, че още веднъж издигат Росен Желязков.

От своя страна съпредседателят на „ Продължаваме промяната ” Асен Василев съобщи, че е наивно ГЕРБ да чака от опозицията да поддържа техния претендент и разгласи, че още веднъж оферират Никола Минчев за ръководител на Народното събрание.

" Възраждане " също отново номинира своя претендент - Петър Петров, а Българска социалистическа партия - Кристиан Вигенин.

Изненадващо и от Движение за права и свободи оповестиха своя кандидатура – тази на Йордан Цонев. Така кандидатите за поста станаха петима.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР