Парламентът трябва да работи, защото има да решава изключително важни

...
Парламентът трябва да работи, защото има да решава изключително важни
Коментари Харесай

Денков възмутен: Да залагаш бюджета срещу този паметник е нечовешко

" Парламентът би трябвало да работи, тъй като има да взема решение извънредно значими въпроси. Не е това методът да се стачкува против едно изцяло законно деяние, отлагано с години. Този акт по този начин или другояче би трябвало да се приключи. Да слагаш в залог бюджета, от който зависят заплати, вложения, всичко, против този монумент, е нечовешко. " Така министър председателят акад. Николай Денков коментира проваленото съвещание на Народното събрание през днешния ден поради премахването на паметника на руската войска в София, съобщи Българска телеграфна агенция.

Премиерът Николай Денков заяви още, че Европейската комисия ще бъде медиатор за цялостното приемане на България в Шенген, откакто Австрия се чака да поддържа премахването на инспекциите при пътешестване по въздух.

Стратегията е да преговаряме за сухопътните граници. Подготвили сме предложение, ще го изпратим на Австрия. Ще използваме Европейска комисия като посредник в тези договаряния, уточни Денков пред български публицисти в Брюксел, където взе участие в срещата ЕС-Западни Балкани и в съвещанието на Европейския съвет. Той заяви, че по тези въпроси е разговарял с ръководителя на Европейска комисия, с президента на Румъния и с австрийския канцлер. Предварителните диалози се състояха, всички имат предпочитание този диалог да продължи, добави той.

По неговите думи няма диалози за делене на България от Румъния по въпроса за Шенген. Чувам, че румънските управляващи загатват тази опция, само че не са обсъждали двустранно или с Европейска комисия, разясни той.

Премиерът удостовери, че Унгария е предизвестила за опция да наложи несъгласие над разширението на Шенген, в случай че се резервира въведената от нашата страна такса за преноса на съветски газ. Унгария изпрати публично, въпреки и на ниско равнище, известие, че в случай че не бъде махната таксата, те ще наложат несъгласие за Шенген, сподели Денков. Решихме, че няма потребност да рискуваме в този миг с значими стъпки, което не са решаващи за Шенген, добави той. Таксата имаше значение за българския бюджет и за балансиране на пазара на горива, означи министър председателят.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР