Парламентът ще заседава извънредно от 11.00 часа. В дневния ред

...
Парламентът ще заседава извънредно от 11.00 часа. В дневния ред
Коментари Харесай

Шишков ще отговаря на депутатски въпроси

Парламентът ще заседава изключително от 11.00 часа. В дневния ред на Народното събрание са заложени две точки – чуване на служебния районен министър Иван Шишков и отсрочен парламентарен надзор. Шишков ще дава отговор на депутатски въпроси, свързани със строителството и напредъка на трансевропейския транспортен кулоар IV, в частта, която минава през територията на страната ни в сектора Видин – Кулата, автомагистрала „ Хемус “ и автомагистрала „ Черно море “.

В парламентарния надзор присъединяване ще вземат вицепремиерът и транспортен министър Христо Алексиев, правосъдният министър Крум Зарков и районният – Иван Шишков. Алексиев ще отговори на два депутатски въпроса, свързани с изоставените царски вагони и с инспекцията за сигурност на летище „ София “. Към Крум Зарков има единствено един въпрос – за проектирането и строителството на Съдебната палата във Варна. Най-много въпроси има към Иван Шишков – цели 31.

Преди пленарното съвещание ще заседават и две парламентарни комисии. В бюджетната ще бъде гласуван на второ четене удължаващият държавен бюджет, а в Комисията по защита, още веднъж на второ четене, ратификацията за даването на военна помощ за Украйна.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР