Парламентът ще разгледа промени в закона за данъка върху добавената

...
Парламентът ще разгледа промени в закона за данъка върху добавената
Коментари Харесай

Парламентът ще разгледа промени в закона за ДДС


Парламентът ще прегледа промени в закона за налога върху добавената стойност (ДДС), с които поетапно се завишава минималният предел на облагаемия годишен оборот от 50 хиляди лева на 100 хиляди лева от 1 януари следващата година, надлежно на 166 хиляди лева от началото на 2024 година Проектът е импортиран от Мартин Димитров и група народни представители от парламентарната група на " Демократична България ".

Измененията ще обиден огромен брой дребни и междинни предприятия, които ще станат по-конкурентоспособни, ще понижат административните си разноски и ще могат да трансферират това и към своите клиенти, изясняват в претекстовете си вносителите.

По отношение на резултатите за бюджета и според от това какъв брой компании ще изберат да се дерегистрират, загубите ще бъдат сред 85 и 130 милиона лв., показва Димитров.

Сегашният предел за регистрация, настоящ от 1 януари 2003 година, стартира да основава огромни усложнения за дребните стопани, които към този момент рутинно имат обороти над прага, което постанова регистрирането им и усилва административната тежест, показват още създателите на плана.

Вчера от ГЕРБ-СДС оповестиха, че няма да обезпечават кворум в пленарната зала до възможното гласоподаване на проектокабинета " Василев ". След чуването на премиера в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката в оставка Александър Николов на закрито съвещание, не се събра нужният брой присъстващи в зала, с цел да продължи откритата част със законодателна стратегия и времето на съвещанието да бъде удължено.

Предвижда се във времето за парламентарен надзор на въпроси да дават отговор вицепремиерът в оставка Гроздан Караджов и министрите в оставка Иван Иванов, Николай Събев, Бойко Рашков, Теодора Генчовска и Надежда Йорданова. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР