Парламентът ще разгледа на първо четене промени в Закона за

...
Парламентът ще разгледа на първо четене промени в Закона за
Коментари Харесай

Парламентът ще разгледа на първо четене законови промени за либерализация на пазара на природен газ

Парламентът ще прегледа на първо четене промени в Закона за енергетиката. Това планува проектопрограмата за работа на Народното събрание.

Измененията целят основаване на ефикасна либерализация на пазара на природен газ и определяне на ликвиден пазар. По този метод ще бъде основана конкурентна среда за добивните предприятия, търговците и потребителите, които ще подписват покупко-продажби на проведено място за търговия с ясни и единни правила и обективна цена.

Чрез измененията се дава опция на търговците да осъществят спомагателни количества в качеството им на участници, формиращи пазара (маркетмейкъри). Въвежда се и програмата "gas release ", посредством която публичният снабдител освобождава избрани количества газ, съответстващи на избран % от потреблението за всяка предишна година, за по-конкурентен пазар на природен газ.

Депутатите ще гласоподават на първо четене и Законопроект за марките и географските означения. В него е написана процедурата по регистрация на марки и географски означения, съпротива, обжалване на решенията по опозиции, изтриване и анулиране. Създава се и правна опция за регистрация на групова и сертификатна марка.

Народното събрание ще прегледа на първо четене и промени в Закона за посевния и посадъчния материал. С тях се вкарва най-малък период от 10 работни дни за премахване на нередовности по всички типове заявки, които се подават и за които до момента подобен период не е бил очакван. Предвижда се всеки производител да води книга за произхода и количеството на посевния и посадъчния материал, който създава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР