Парламентът ще прекрати пълномощията на народните представители Яна Балникова и

...
Парламентът ще прекрати пълномощията на народните представители Яна Балникова и
Коментари Харесай

ЦИК обяви новите 12 депутати, още двама напускат парламентарната група на ПП

Парламентът ще приключи пълномощията на народните представители Яна Балникова и Лена Бориславова от ПГ " Продължаваме Промяната " /ПП/, съгласно проектопрограмата за седмицата на Народното събрание, оповестена на интернет страницата му. Двете са подали оставки, като са показали чл.72, ал.1 т.1 от Конституцията на Република България, който гласи, че " пълномощията на народния представител се приключват предварително при подаване на оставка пред Народното събрание ".

Балникова е зам.-председател на парламентарната група на Политическа партия, а Бориславова оглавява краткотрайната комисия за разработване на план на Правилник за организацията и активността на Народното събрание.

Втора точка от проектопрограмата е избор на нов ръководител на краткотрайната комисия за правилника за работа на Народното събрание. Вносител е ръководителят на ПГ " Продължаваме Промяната " Андрей Гюров и депутати. Предлага се Бориславова да бъде освободена като ръководител на комисията и на нейно място да бъде определен Настимир Ананиев.

В Народното събрание на следващия ден ще би трябвало да положат клетва най-малко още 12 нови депутати, откакто част от актуалните минават от законодателната в изпълнителната власт. Вероятно предстоят и други промени в Народното събрание, тъй като някои от бъдещите министри ще добавят екипите си с още народни представители. Така и претенденти от по-задни места в листите за изборите на 14 ноември влизат в Народното събрание.

Повечето от новите депутати, които следва да положат клетва на съвещанието в сряда, са непознати и единствено няколко от тях имат опит като народни представители или изобщо в политиката.

Новият народен представител на " Демократична България "

Вместо Божидар Божанов, който бе определен за министър на електронното ръководство, народен представител от " Демократична България " ще бъде определеният с преференции регионален ръководител на ДСБ в Самоков Васил Зашкев. Той измества втората в листата - Яна Тодоранова, която е общински консултант в София.

Новите депутати на " Продължаваме промяната

От кандидатдепутатската листа в Хасково се чака в Народното събрание да влязат Ивайло Стайков и Младен Запрянов на мястото на Асен Василев и Атанас Атанасов, който застава отпред на Министерството на културата.

На мястото на бъдещия министър-председател Кирил Петков, който стана народен представител от листата в Пловдив-град, ще влезе шестата в нея Венцислава Любенова. В края на май тя е определена за съпредседател на ВОЛТ - партията, която стана мандатоносител на групировката за Петков и Василев за регистрация за изборите.

На мястото на Калина Константинова, която става заместител министър-председател по дейно ръководство, в Народното събрание влиза Александра Корчева (на 29 години).

Вместо определения за министър на превоза Николай Събев народен представител от листата в Русе ще бъде четвъртият в нея Калин Иванов (на 34), представян като бизнесмен.

Даниел Лорер, който става министър на нововъведенията и растежа, най-вероятно ще бъде заместен в Народното събрание от Илин Димитров (на 38). " Продължаваме промяната " преди изборите го показва като ръководител на Варненската туристическа камара, той има магистратура и докторска степен в направление туризъм.

Новите депутати на " Българска социалистическа партия за България "

На мястото на Корнелия Нинова, която е водач в оставка на " Българска социалистическа партия за България " и ще е вицепремиер и министър по стопанска система и промишленост, народен представител от 25-и многомандатен изборен регион (МИР) София става Емил Георгиев (на 70 години).

През есента, откакто показаха политическия си план, Петков и Василев са били по отношение на него, с цел да употребяват групировката за мандатоносител за регистрация за изборите. В изявление за Българска национална телевизия Георгиев самичък разгласи, че не е постигнал съгласие с Петков и Василев. " Казаха, че разчитат на нас, тъй като сме съвременна партия, само че сложиха условия - те да управляват напълно активността на " Екогласност ". Аз споделих, че диалогът завършва ", разгласи Георгиев на 15 септември. А Петков поради въпросите, свързани с предишното и активността на Георгиев, сподели, че го е потърсил, поради името " Екогласност ", което свързвал с тогавашното придвижване.

На мястото на бъдещия министър на труда и обществената политика Георги Гьоков народен представител от листата на " Българска социалистическа партия за България " в Стара Загора народен представител се чака да бъде Момчил Ненов (41). Представен е като строителен инженер, с опит в региона на енергетиката - създаване и поддръжка на хидроенергийни уреди.

На мястото на министъра на земеделието Иван Иванов народен представител на " Българска социалистическа партия за България " от листата в Шумен се чака да бъде Иван Ганчев.

Благовест Кирилов ще бъде народен представител на социалистическата партия от листа в София на мястото на бъдещия министър на туризма Христо Проданов.

Новият народен представител на " ИТН "

Част от парламентарната група на " ИТН " се чака да стане Венцислав Петков, който ще заеме мястото на Радостин Василев (министър на спорта). Петков е третият в кандидатдепутатския лист на партията на Слави Трифонов в Плевен, като вторият подред (Александър Тодоров) към този момент е народен представител.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР