Парламентът ще дебатира на второ гласуване и промени в Закона

...
Парламентът ще дебатира на второ гласуване и промени в Закона
Коментари Харесай

Депутатите гласуват отново промените в Закона за съдебната власт

Парламентът ще дебатира на второ гласоподаване и промени в Закона за правосъдната власт, чиито вносители са Кирил Петков, Надежда Йорданова и Божидар Божанов от ПГ на „ Продължаваме промяната-Демократична България “. Целта е да се преустановят вероятни спорни тълкувания на настоящите разпореждания и да се подсигурява ефикасното им използване по отношение на закононарушения, осъществени от заместител на основния прокурор. Предлага се създаването на системи за инцидентно систематизиране, които да дават отговор на високи идентични условия за сигурност, без да има друго отнасяне, като е планувано настоящите системи да се ползват до въвеждане на новите такива.

 

Предстои и второто четене на изменение и допълнение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна. Промените са свързани с анулация на дерогацията за импорт на съветски нефт, която Министерският съвет би трябвало да направи в 30-дневен период от влизане в действие на измененията.

 

Предлага се също назначението на необикновен търговски шеф в комерсиалното сдружение, което е предмет на регулация. Той ще е виновен пред Народното събрание и следен от него, само че ще се избира по предложение на Министерския съвет. В изключителни случаи, при които няма настоящо Народно заседание за интервал, по-дълъг от седем дни, особеният шеф ще се назначава от държавното управление.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР