Парламентът реши окончателно - великденски добавки ще има за пенсионерите

...
Парламентът реши окончателно - великденски добавки ще има за пенсионерите
Коментари Харесай

Окончателно: По 100 лева за Великден към пенсията, но не за всички

Парламентът реши дефинитивно - великденски добавки ще има за пенсионерите под линията на беднотия. Те ще бъдат под формата на еднократна помощ от 100 лв..

Депутатите записаха в Закона за бюджета за месец април 2024 година да се изплаща еднократна сума в размер на 100 лева на пенсионерите, на които пенсията или сборът от пенсиите, дружно с добавките и обезщетенията към тях за месец април 2024 година, е в размер до 526 лева в това число. Предложението бе гласувано със 138 гласа " за " и 42 - " въздържал се ". Според признатите текстове законът влиза в действие от 1 април, осведоми.

Депутатите, обаче, отхвърлиха предлагането на " Българска социалистическа партия за България " всички пенсионери да получат по 50 лв. за великденските празници. Депутатите гласоподаваха предлагането на левицата настрана. Предложението беше отхвърлено с 42 гласа " за ", 44 - " срещу " и 89 - " въздържал се ".

Георги Свиленски предложи прегласуване, като разяснява, че " би трябвало да е ясно лицемерното отношение към българските пенсионери ". След повторното гласоподаване предлагането всички пенсионери да получат по 50 лева добавка за Великден бе отхвърлено с 44 гласа " за ", 32 - " срещу " и 101 - " въздържал се ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР