Парламентът ратифицира окончателно договора между България и САЩ за закупване

...
Парламентът ратифицира окончателно договора между България и САЩ за закупване
Коментари Харесай

Парламентът ратифицира договора за придобиване на бойни машини „Страйкър“

Парламентът ратифицира дефинитивно контракта сред България и Съединени американски щати за закупване на нови бойни машини „ Страйкър “. Страната ни ще получи 196 броя сухопътни машини на планирана стойност от 2,2 милиарда лв.. Сумата ще бъде изплащана по скица в интервала от 2023 до 2027 година с предплатено заплащане от 263 милиона щатски $. Очаква се първите " Страйкъри " да дойдат у нас през второто тримесечие на 2025 година.

Ратификацията беше утвърдена с гласовете на ръководещото болшинство, срещу гласоподаваха от Българска социалистическа партия и " Възраждане ".

Народното събрание ратифицира контракта за покупка на 196 бронирани машини Страйкър сред България и Съединени американски щати. Румен Гечев от Българска социалистическа партия разяснява, че сходни машини могат да бъдат купени от европейски страни при по-добри условия.

Димо Дренчев от Възраждане попита за какво машините се купуват от Съединени американски щати, а не от български компании.

Военният министър Тодор Тагарев дефинира някои от изявленията на опозицията като психоатаки и отбрани подписания контракт.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР