Парламентът прие окончателно Законопроекта за преброяване на земеделските стопанства в

...
Парламентът прие окончателно Законопроекта за преброяване на земеделските стопанства в
Коментари Харесай

Ще броят земеделските стопанства у нас, при отказ налагат глоби

Парламентът одобри дефинитивно Законопроекта за броене на земеделските стопанства в Република България през 2020 година.
Законът урежда подготовката, организацията и провеждането на преброяването на земеделските стопанства в България през 2020 година Целта е да се изготви интегрирана статистика за определяне на структурата на земеделските стопанства, обезпечаване на настоящи данни за рационализиране на държавната политика в региона на земеделието и други Ще се събират данни за земеделското стопанство и неговите стопани и шефове, както и информация за употребената земя, отглежданите животни, употребената земеделска техника, работната мощ и други
Анкетирането на земеделските стопанства ще стартира в 8.00 часа на 1 септември 2020 година и ще завърши в 20.00 ч. на 18 декември 2020 година От 8.00 ч. на 1 септември до 24.00 ч. на 18 септември анкетирането ще се прави онлайн, а от 19 септември до 18 декември – от анкетьор посредством изявление. Контролът за пълнота на събраната информация и за акуратност при попълването на данните в статистическия въпросник стартира на 2 септември 2020 година и приключва три месеца след края на анкетирането.
Физическите лица, които откажат да дават съответните данни, ще се санкционират с санкция от 1000 до 2000 лева, а за юридическите лица и едноличните търговци глобите ще са от 3000 до 6000 лева
За провеждането на преброяването ще бъде основана Централна комисия по преброяването като краткотраен орган, чийто ръководител ще бъде представител на Министерството на земеделието, храните и горите, а зам.-председател - представител на Националния статистически институт.
Членове на комисията ще бъдат представители на МЗХГ, Министерство на регионалното развитие, неправителствени организации в земеделието и представители на организации на работодатели и служащи. До края на 2021 година комисията би трябвало да показа отчет на земеделския министър и на ръководителя на Национален статистически институт за осъщественото броене.
Преди формалното броене ще се организира и пробно такова, което ще се случи от 1 септември до 11 октомври 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР