Парламентът прие окончателно предложението за 12 лв. минимален размер на

...
Парламентът прие окончателно предложението за 12 лв. минимален размер на
Коментари Харесай

Окончателно: Минималното обезщетение за безработица е...

Парламентът одобри дефинитивно предлагането за 12 лева най-малък размер на паричното обезщетение за безработица. Предложението е заложено в актуализацията на Закона за бюджета на Държавното публично обезпечаване за 2020 година, която ще бъде прегледана на първо четене.

Досега паричното обезщетение бе 9.00 лева Предвидено е нарастването да влезе в действие от 1 октомври 2020 до 31 декември 2020 година Необходимият разход за тримесечния интервал се прави оценка на към 12 000,0 хиляди лева, т.е. към 4 000,0 хиляди лева на месец.

Депутатите взеха решение паричните компенсации за безработица от Кодекса за обществено обезпечаване, отпуснати с начална дата от 1 октомври 2020 година до 31 декември 2020 година в това число, се изплащат за период от 7 месеца.

Промените са част от пакета социално-икономически ограничения на държавното управление по отношение на зародилата обстановка заради разпространяването на COVID-19, посредством които се цели обезпечаване на поддръжка на безработните лица в изискванията на пандемия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР