Парламентът прие на първо четене промени в Закона за възстановяване

...
Парламентът прие на първо четене промени в Закона за възстановяване
Коментари Харесай

Приет е Законът за възстановяване и преструктуриране на кредитни институции и инвестиционни посредници

Парламентът одобри на първо четене промени в Закона за възобновяване и преструктуриране на кредитни институции и капиталови медиатори. Промените бяха признати единомислещо с 86 гласа "за ". Вносител на законопроекта е Министерският съвет.

Зам.-председателят на Комисията по бюджет и финанси Евгения Ангелова съобщи, че задачата на измененията е да приведат националното законодателство в сходство с наредбите на европейски правилник, обвързван с Единния механизъм за преструктуриране.

"Идеята е да бъде регламентирана ролята на Единния съвет по преструктуриране и на Националния орган за преструктуриране в Националната рамка за преструктуриране с оглед присъединението на България към Единния механизъм за преструктуриране ", означи тя.

Ангелова напомни, че България е почнала процедура за определяне на тясно съдействие с Европейската централна банка /ЕЦБ/ и присъединение към Единния контролен механизъм и от това следва присъединение към Единния механизъм за преструктуриране в Европейския съюз.

В националното ни законодателство обаче липсва нормативна база за присъединение на страната ни към надзорния механизъм и към механизма за преструктуриране.

"Затова е належащо да се вкарат разпореждания, свързани с използването на европейския правилник ", изясни Ангелова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР