Парламентът отхвърли ветото на президента Румен Радев върху данъчните промени.

...
Парламентът отхвърли ветото на президента Румен Радев върху данъчните промени.
Коментари Харесай

Парламентът отхвърли ветото на президента върху по-високите данъци за цапащите коли

Парламентът отхвърли ветото на президента Румен Радев върху данъчните промени. Държавният глава оспори 4 данъчни промени в Закона за корпоративното подоходно облагане.

Със 130 гласа " за " законът беше наново признат, а 46 народни представители гласоподаваха " срещу ". Най-голям публичен интерес провокира ветото върху измененията, свързани с налога върху колите, в чиято формула от следващата година се включва и екокомпонент. Николай Александров от Обединени патриоти уточни, че претекстовете на Радев са чисто политически.

“Състоянието на транспортните средства в една страна е проекция на стандарта на живот и индикатор за съществуващите обществени разслоения в нея. Приетите правила ще стоварят данъчната тежест върху жителите с ниски и междинни приходи, както и върху дребния и междинния бизнес ”. Това се посочваше в претекстовете на ветото.

Крум Зарков от Българска социалистическа партия съобщи " да насърчаваш пазаруването на нови коли като таксуваш старите е все едно да накажете дете, на което са купили марципан, че няма два шоколада ". Така соцдепутатът изясни за какво партията му ще поддържа ветото.

Радев нападна въвеждането на по-високи данъчни ставки върху парцелите в националните курорти, когато те не са главно жилище, не са отдадени чартърен и не са регистрирани като места за настаняване.

Президентът оспорва също следващото отсрочване на промяната при определянето на такса боклук, което се оставя за след 2022 г

Промените в Закона за митниците, с които те се трансформират в териториални поделения на Агенция “Митници ”, също бяха под обсега на ветото. Предвижда се чиновниците на митниците да се освободят от работа и по-късно да се преназначат в новите териториални поделения.

Българска социалистическа партия обявиха, че по този начин ще се даде опция " непослушните да бъдат уволнени ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР