Парламентът окончателно прие изискването за разделяне на нефтопродуктопровода на Лукойл

...
Парламентът окончателно прие изискването за разделяне на нефтопродуктопровода на Лукойл
Коментари Харесай

Окончателно: Лукойл има месец да раздроби данъчните си складове

Парламентът дефинитивно одобри условието за делене на нефтопродуктопровода на " Лукойл България " на обособени данъчни хранилища, против което стачкуваха както петролната компания, по този начин и браншовата организация на едрия бизнес в бранша. На второ четене в пленарна зала във вторник бяха утвърдени текстовете от Закона за здравето, с които се вършат ремонти в Закона за акцизните и данъчните хранилища с новите условия.

Според тях към този момент не може продуктопроводът на " Лукойл ", който е с дължина 320 км и минава през разнообразни области и свързва базите на компанията, да е един данъчен склад. Приетите текстове изискват за всяка територия на митническо институция лиценз на съответната база и да се конфигурират средства за премерване на входа и изхода на помпените уреди на всяка база. Целта е по-голям надзор върху физическите потоци на горивата..

Така петролната компания ще има едномесечен период, след обнародването на поправките и влизането им в действие да подаде уведомления за смяна на към този момент издадени лицензии и за нови независими лицензи за отделените бази. Същото се отнася и за издадения лиценз за индустриалната апаратура на " Нефтохим " и обвързвания с нея нефтопродуктопровод.

Още преди подаването на настояванията за нови лицензи би трябвало да се внесат обезпечения за новите данъчни хранилища, които са в размер на 30 млн. лева за всеки един. Това означаав, че " Лукойл " ще би трябвало да отдели 210 млн. лева единствено за обезпечения, настрана за уреди за всяка база ще трябват по към 1 млн. лева

Приетите текстове плануват наличностите преди издаването на лицензите дасе разказват и да не се смятат за освободени за реализация, до момента в който не се получи лицензът, и да се опишат в електронни дневници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР