Парламентът одобри оставката на бившия регионален министър Николай Нанков като

...
Парламентът одобри оставката на бившия регионален министър Николай Нанков като
Коментари Харесай

Парламентът одобри оставката на Николай Нанков като депутат

Парламентът утвърди оставката на някогашния районен министър Николай Нанков като депутат. Това взеха решение депутатите с 102 "за " и 2 "въздържал се ".
В решението за оставката се показва, че претекстовете са персонални.
Нанков се върна в Народното събрание като народен представител от групата на ГЕРБ, откакто освободи министерския пост поради злополуката край Своге.
Нанков ще се върне в районното министерство като заместител министър. Все още не е ясно какви ще са ресорите му, само че той заема поста, с цел да продължи действия, с които е почнал.
Оставката му беше гласоподаване като първа точка в парламентарното съвещание през днешния ден.
Дебатът в зала се завихри сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия поради изказванията, че оставката е, с цел да заеме поста зам-министър.
"ГЕРБ заставаме твърдо зад професионалиста Николай Нанков. Зад човек, зад който застана всяка професионална общественост ", съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и добави: "Подкрепяйте експертизата на Николай Нанков, той ще бъде с отворена врата към всеки кмет, без значение от политическата му принадлежност. Това ще продължи да прави и отсега нататък ", съобщи Цветан Цветанов.
"Познавам Николай Нанков преди да стане министър. Проблемът ми не е той, а думата отговорност. Не става дума за отговорност, а за промяна на местата ", уточни Антон Кутев от Българска социалистическа партия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР