Парламентът обяви Гладомора в Украйна от 1932-1933 г. за геноцид.

...
Парламентът обяви Гладомора в Украйна от 1932-1933 г. за геноцид.
Коментари Харесай

Напрежение в парламента: Депутатите обяви Гладомора в Украйна за геноцид


Парламентът разгласи Гладомора в Украйна от 1932-1933 година за геноцид. Предпоследният ден на депутатите стартира не със закони, а с заявления.

Жертвите на комунистическия режим

“Ден за благодарност и респект на жертвите на комунистическия режим. В страната по политически аргументи са изчезнали и погубен 20 хиляди души. Неудобните и несъгласните са дамгосани като врагове на народа. Безчинства не престават 45 години ”, сподели Румен Христов от -СДС.

През 1945 година са изпълнени смъртните присъди на от Народния съд на трима, 67 народни представители и осем царски съветници, 40 генерали и полковници ”, сподели Станислав Атанасов от.

Жертвите бяха почетени и с минута безмълвие от депутатите. Всичко това беше бойкотирано от, които демонстративно напуснаха залата.

Гладомора в Украйна

След този скандал последва втори за признаването на Гладомора в Украйна през 1932-1933 година за геноцид.

“Общите загуби на човешки животи се правят оценка сред 3,5 млн. и 7 млн. души. Българите, изгубили живота са 100 000 ”, сподели от “ ”.

Идеята провокира възражения от и “ ”.

“Не можем да градим бъдещето си върху пропасти, издълбани в предишното ”, сподели Ивелин Първанов от “ ”.

“Започнахме това Народно заседание с гласоподаване на нова ескадрила самолети като първата не е пристигнала. Продължихме с предоставяне на оръжие за Украйна и приключваме с Гладомора. Това ли бяха националните ползи? ”, попита Борислав Гуцанов от.

Депутатите взеха решение да не дебатират по третата декларация за насилието над българи в Северна Македония.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР