Парламентът на Виетнам на Виетнам одобри в четвъртък оставката на

...
Парламентът на Виетнам на Виетнам одобри в четвъртък оставката на
Коментари Харесай

Парламентът на Виетнам одобри оставката на президента

Парламентът на Виетнам на Виетнам утвърди в четвъртък оставката на президента Во Ван Туонг, оповестиха държавни медии, представени от " Ройтерс ".

53-годишният Туонг стана вторият президент, подал оставка за малко повече от година във Виетнам, където измененията в управлението в последно време бяха свързани с широкомащабната акция за битка с корупцията.

Президентът има значително церемониална роля, само че е една от четирите най-високи политически позиции в нацията от Югоизточна Азия.

Комитетът сподели, че 53-годишният Туонг е нарушил разпоредбите на партията, добавяйки, че тези " дефекти са повлияли отрицателно на публичното мнение, засягайки репутацията на партията, страната и него персонално ", без да прецизира какво е направил неправилно.

Вицепрезидентът Во Тхи Ан Ксюан, една от дребното дами на високи позиции във виетнамската политика, ще поеме ролята на президент за повторно в границите на малко повече от година.

Тя запълни празнотата през шестте седмици, откакто Нгуен Суан Фук се отдръпна като президент предходната година за " нарушавания и непозволени дейности " от чиновници под негов надзор.

Туонг е считан за непосредствен до застаряващия общоприет секретар Нгуен Фу Тронг, най-влиятелната фигура на Виетнам и проектант на акция против корупцията, която се ускори неотдавна на фона на няколко нашумели случаи на измами и корупция, включващи висши чиновници и корпоративни ръководители.
 Тайван засече 33 китайски изтребителя
Тайван засече 33 китайски изтребителя

Напрежение в региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР